Derde team wint in Derby van Wageningen 6


Het derde team heeft maandagavond een mooie 4-2 overwinning behaald in de Derby tegen Wageningen 6.


Het ging lang gelijk op aan vrijwel alle borden. Dat leidde tot een remise van Martin Maasse tegen Gerben Kets. Een stelling met ongelijke lopers waar volgens Martin geen winst uit was te halen. Dick Brehen wilde eigenlijk al eerder remise aanbieden aan Hans van Wijk in een stelling die nog alle kanten op zou kunnen gaan. Zijn koningsstelling was wat verzwakt maar hij had nog voldoende tegenspel. Hij speelde nog even door maar het punt werd uiteindelijk toch gedeeld toen op de andere borden duidelijk was dat verlies niet meer mogelijk was. Ook Jaap van Donkelaar was remise overeen gekomen in een gelijke stand tegen Marius Bock.

Kees van Dijk speelde naar eigen zeggen te passief waardoor tegenstander Inge Oostvogels positioneel beter stond. Zij kon dit echter niet verzilveren en ook hier werd remise overeengekomen.

Gerhard Bakker was in de opening tegen Leen Vegter een stuk voorgekomen tegen een pion, maar kreeg te maken met een open g-lijn. Hij moest alle zeilen bijzetten om mat op g1 te voorkomen. Toen hij eindelijk zijn b- en c-pion kon opspelen kreeg hij ruimte om aan te vallen en dat leidde tot een mooie overwinning.

Rinus van der Molen koos met wit voor een scherpe gambiet-opening tegen Wouter Bus. De koningsstelling werd aan gort gespeeld en de zwarte koning moest op de loop. Wit kreeg een kwaliteitsvoordeel maar door enkele minder nauwkeurige zetten kreeg zwart tegenspel en leek onder de druk uit te komen. Met nog een enkele minuut op de klok mocht Rinus remise aanbieden, maar hij zag dat dat het eindspel technisch gewonnen was en speelde dit ook uit.

Uitslagen:
1. Dijk van,C.(Kees) – Oostvogels,I.(Inge) ½ – ½
2. Bakker,G.(Gerhard) – Vegter,L.J.(Leen) 1 – 0
3. Maasse,M.(Martin) – Kets,G.A.(Gerbert) ½ – ½
4. Molen van der,M.(Rinus) – Bus,W.M.(Wouter) 1 – 0
5. Brehen,D.J.(Dick) – Wijk van,J.H.A.(Hans) ½ – ½
6. Donkelaar van,J.(Jaap) – Bolck,M.J.(Marius) ½ – ½


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archives