Activiteiten tijden Open NK in Dieren vanaf 20 juli

Nieuwtjes, partijen uit de schaakwereld die je graag wil delen

Activiteiten tijden Open NK in Dieren vanaf 20 juli

Berichtdoor kreeft58 » za 11 jul 2015, 14:05

Tijdens de opening van het Open NK Schaken, op maandagavond 20 juli om 19.30 uur, geeft ex-Nederlands kampioene Lisa Schut een lezing over ChessQueens, een team van vijf vrouwelijke topschakers die het spel een boost willen geven in Nederland.

Op donderdag 23 juli presenteert popkenner en voormalig Nederlands schaakkampioen Dimitri Reinderman vanaf 20.00 uur een popquiz in Grand Café Theothorne. Entree is 2,50 euro per persoon. Aanmelding kan individueel of als team, maximaal 3 personen. Deze quiz is niet uitsluitend voor schakers! Dimitri Reinderman, die ook deelneemt aan dit Open NK, staat bekend om zijn brede muzieksmaak, inventieve en vaak humoristische quizvragen.

Op vrijdag 24 juli wordt het derde Open OSBO snelschaakkampioenschap georganiseerd in Grand Café Theothorne. Dit kampioenschap is dus ook open voor deelnemers van buiten de OSBO en is doorgaans sterk bezet. Evenals vorig jaar zal specialist en schaakcoryfee Hans Böhm deelnemen. Entree voor dit toernooi is 5 euro per persoon. Hans Böhm geeft op de middag hiervoor, tijdens de vierde ronde, commentaar op de belangrijkste partijen van het Open NK.

Op zondag 26 juli, de rustdag, organiseert Feestmaatjes van 13.30 tot 17.00 uur weer het Familie Hersenkraak Spellencircuit. Kinderen en ouders kunnen hun hersenen laten kraken bij allerlei spellen in en om Theothorne. Deelname is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt door Grand Café – Zalen- Schouwburg en Theothorne. Voor meer informatie over dit spellencircuit: Ilse Coenen (06-20717879) of [email protected].
Tegelijkertijd vindt er binnen in Grand Café Theothorne vanaf 13.30 uur een dubbelsimultaan plaats door Lisa Schut en Bianca Muhren van ChessQueens. Mis uw kans niet voor een leerzame middag met deze twee grote promotors van de schaaksport! Anne Haast, ook van ChessQueens, geeft op de dag na de rustdag, maandag 27 juli, commentaar op de belangrijkste partijen van het open NK. Dit zal ook plaatsvinden in Grand Café Theothorne.

De organisatie van het Open NK ondersteunt van harte het streven van ChessQueens om het damesschaak te bevorderen. Dat doet ook Erika Sziva van Schaakhuis De Beste Zet. Zij looft een prijs van 150 euro uit voor de vrouwelijke schaker die de meest opvallende prestatie levert in het toernooi. Er zullen nog meer prijzen uitgeloofd worden aan goed presterende damesspelers.

Tijdens het toernooi kunnen deelnemers en bezoekers schaakproblemen oplossen. Onder de goede oplossers worden dagelijks prijzen verloot. Yochanan Afek, deelnemer en ook grootmeester in het componeren van eindspelstudies, heeft voor dit toernooi weer speciaal een eindspelstudie gecomponeerd. Hij zal de ongetwijfeld fraaie oplossing uitleggen aan het publiek op de dag van de sluiting, rond 17.30 uur.

Alle informatie over het Open NK zie deze link: http://onk.schaakbond.nl/
kreeft58
BSV nestor
 
Berichten: 1748
Geregistreerd: vr 19 sep 2008, 20:20

Keer terug naar Schaaknieuws

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

cron