Bennekom 4- Veenendaal 4

Alles op schaakgebied bij BSV

Bennekom 4- Veenendaal 4

Berichtdoor Osito » do 23 apr 2009, 14:00

Van de Veenendaal site :
OSBO-schaken met het vierde in Bennekom.
Op maandag 20 april mocht ik (opnieuw!) een invalbeurt realiseren als schaker voor het 4e team. Het betrof alweer de 7e en laatste ronde. De 6e ronde hadden we (=Arie, Ricus, Job, Wijnand, Rob en Olle) met 4-2 gewonnen en daardoor was de stemming na afloop opperbest. Deze keer verkeerden we vooraf reeds in een jubelstemming. Bennekom! Die club zou van ons wel eens schaakles krijgen! We hadden zelfs beslag weten te leggen op een topcoach in de persoon van Gerard Bulthuis. Om de teamspirit optimaal te krijgen had Arie voor de tactiek gekozen om ongeveer het gehele team achterin zijn volkswagen-golf te stapelen.

Na opzettelijk extra gas geven in de bochten en vooral geen gas terug nemen bij de verkeersdrempels kwamen we goed geschud en prettig losgerammeld in Bennekom aan. Aan de warming-up kon het dus al niet meer liggen!

Om 20.00 uur drukten we onze schaakklokken in en begonnen we barstend van het zelfvertrouwen aan onze nobele taak: "Bennekom afdrogen". De eerste anderhalf uur werd gekenmerkt door oorverdovende stilte. Om 21.30 uur hoorden we Rob's tegenstander droogjes opmerken dat hij "een beetje scheef" had gekeken. Het resultaat was dat de brave man door deze actie Rob een stuk cadeau gaf. Rob zelf had gewoon zijn bril op en bleef standvastig een scherpe kijk op het strijdtoneel houden en niet lang daarna resulteerde dat in een fraaie 1-0 voor Rob.

Helaas kwamen we er vervolgens achter dat onze warming-up toch niet zo optimaal was geweest dan wij hadden gedacht. Arie en Ricus hadden tijdens de autorit riant voorin gezeten en die twee hadden dus niet zo'n gedegen voorbereiding gehad als de rest van het team. Niet helemaal volledig losgeschudde grijze cellen in hun royale schedels was het gevolg. Als dan ook nog één van hen wordt geconfronteerd met een onverwachte Orang-Oetan-opening, dan kun je ellende verwachten. Helaas gebeurde dat ook. Kortom: 2-1 achter!

We waren aangeslagen. Die lui uit Bennekom waren aardig, maar dat ze ook nog eens aardig schaakten, had niemand ons verteld! Wijnand, Job en Olle gingen er nog eens recht voor zitten, maar ze kromden wel hun ruggen. Wijnand veroverde op een tactisch gunstig tijdstip een fraaie remise aan bord 1. Een morele opsteker voor de laatste twee strijders. We waren over ons dieptepunt heen! Nog wel achter met , maar er gloorde weer hoop. Zelfs het feit dat Job's tegenstander drie pionnen meer had dan Job leek niet eens zo erg meer. Via de vaderlijke telepathische uitstraling van Wijnand, daar had hij nu immers de tijd voor, begon Job langzaam maar zeker pionnetjes terug te veroveren.

Ook Olle moet iets van deze positieve energie hebben meegekregen. Via nota bene een dameoffer - iets wat hij in het dagelijks leven nooit zou doen - wikkelde hij af naar een gewonnen eindspel. Zijn tegenstander vond dat ook en gaf dan ook prompt op.

Hoera: .
En Job? Alle uitgestreden schakers schaarden zich rond zijn bord. En zagen dat nu alle pionnetjes waren terugveroverd! Remise was het spectaculaire gevolg. Hulde en schouderklopjes voor Job, ook van de Bennekommers. Eindstand: 3-3.

Niet gewonnen, maar ook niet verloren! Uiteindelijk zijn we dus mild en genadig geweest voor de rivalen uit Bennekom. Tevreden over zoveel innerlijk mededogen keerden we waardig huiswaarts.
De (vaste?) invaller,
Olle Carsouw.

Bennekom 4 1506 - Veenendaal 4 1436 3 - 3
J.de Bruin 1584 - Wijnand Blankestijn 1427 ½ - ½
Jan Hooft 1552 - Job Blankestijn 1395 ½ - ½
J. Marinus 1474 - Arie van Surksum 1460 1 - 0
Klaus Bodlaender 1521 - Riccus Goossens 1461 1 - 0
Sjoerd de Rave 1397 - Olle Carsouw 1454 0 - 1
Gerrit Jurg - Rob van Oosterom 1419 0 - 1
Osito
BSV kampioen
BSV kampioen
 
Berichten: 109
Geregistreerd: vr 26 sep 2008, 19:51

Re: Bennekom 4- Veenendaal 4

Berichtdoor Mark » vr 24 apr 2009, 10:53

Geweldig verslag , erg leuk ! Mooi ook zo'n klassieker als 'oorverdovende stilte'... :D

En tegen wie Riccus speelde wist iedere BSV-er ook wel a tempo denk ik ;)
Mark
BSV kampioen
BSV kampioen
 
Berichten: 169
Geregistreerd: di 30 sep 2008, 13:14

Re: Bennekom 4- Veenendaal 4

Berichtdoor Osito » vr 24 apr 2009, 13:09

Ja die Olle kan wel mooie verslagen maken. Ik wilde hem jullie dan ook niet onthouden.
Osito
BSV kampioen
BSV kampioen
 
Berichten: 109
Geregistreerd: vr 26 sep 2008, 19:51


Keer terug naar BSV Algemeen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 11 gasten

cron