Pagina 1 van 1

Avonturen op bord 1 tegen het Kasteel

BerichtGeplaatst: zo 05 nov 2017, 20:11
door MartinM
Ik heb niet genoeg gezien van de partijen voor een verslag, maar mijn eigen partij leverde wat mooie plaatjes op de ik de lezers niet wil onthouden. Ik speelde tegen Maarten van Rossen die op het eerste bord Hotze al eens verschalkt had. Ik had voor mijn gevoel continu de overhand, nam een offer aan dat er gevaarlijk uitzag, maar niet correct was. Mijn tegenstander won weliswaar een kleine kwaliteit terug, maar het was nog steeds gewonnen. Ik dacht af te wikkelen naar een Dame tegen Toren + Loper eindspel, maar dat was niet de juiste beslissing. Toch nog wat proberen en ik zag op een gegeven moment dat ik een mooi matnet had gecreëerd. Helaas wel eentje waar mijn eigen koning in gevangen zat! Tijd voor iets moois dus.

Hier de stelling waar mijn tegenstander het punt waarschijnlijk al geteld had (Ik probeer er een plaatje van te maken, maar dat werkt nog niet echt).

Wit: Kg5, Dc3, pion f4 Zwart: Kg7, Td6, Lf5, pionnen f7 en g6

Hij speelde 55 ...f6. De koning moest naar h4 en toen kwam de krachtzet 56 .... Td3. Deze werd bijna a-tempo gevolgd door 57 Dxf6+! en na de slotzet 57 ... Kxf6 staat er een prachtig plaatje op het bord. Weer een halfje voor de poorten van de hel weggesleept. Al had ik deze wel moeten winnen natuurlijk.

Wit: Kh4, pion f4 Zwart: Kg7, Td3, Lf5 en pionnen f6 en g

Re: Avonturen op bord 1 tegen het Kasteel

BerichtGeplaatst: di 07 nov 2017, 10:42
door martien
Afbeelding

Zelf de volgende maken Martin :mrgreen:

http://www.jinchess.com/chessboard/composer/

Re: Avonturen op bord 1 tegen het Kasteel

BerichtGeplaatst: di 07 nov 2017, 20:30
door talktalk
Hoi Martin,

Hoe krijg je het voor elkaar bijna een zelf-matnet te creëren hi hi hi.
En wat gelukkig dan pat is...

Groet Ed

Re: Avonturen op bord 1 tegen het Kasteel

BerichtGeplaatst: wo 22 nov 2017, 22:07
door MartinM
Afbeelding

Re: Avonturen op bord 1 tegen het Kasteel

BerichtGeplaatst: wo 22 nov 2017, 22:08
door MartinM
Zowaar gelukt om het plaatje erop te krijgen. Beetje mosterd na de maaltijd, maar nu kan ik het tenminste voor de volgende keer.