BSV wint van PSV DoDo

Alles op schaakgebied bij BSV

BSV wint van PSV DoDo

Berichtdoor talktalk » zo 05 jan 2014, 00:56

Aan het eind van het seizoen zal blijken hoe belangrijk deze overwinning is geweest.
Ik denk zelf wel eens heel belangrijk. Je kunt namelijk verliezen van PSV DoDo, een sterk team. Zij gaan nog zeker punten voor ons pakken.

Cruciaal vandaag was de overwinning van Martin Markering aan bord 1 tegen een op papier sterkere tegenstander.
Martin kwam beter uit de opening. Dacht zijn tegenstander Kevin vast te zetten op dame- en koningsvleugel maar kwam bedrogen uit. Kevin kwam los en speelde zijn stukken de witte stelling binnen. Ik was er niet gerust op.
Maar met origineel spel wist Martin een betere vrijpion te creëren en won. Dat was meteen goed genoeg voor 2 matchpunten!
En dat kwam goed uit waar Benno en Ed op dat moment minder stonden.

Een man maakt niet het verschil bij een teamprestatie. Zo begonnen we goed na een warm onthaal van de gastheren.
Hotze, wie anders, opende de score met een overtuigende zege. Hij zette zijn tegenstander pardoes mat met paarden op e7 en f7 en de koning gevangen en ingesloten door pionnen op h8.

Vervolgd door solide remises van Martijn, Noël en Bert. Martijn, goed voorbereid zoals altijd, wist de sterkste tegenspeler Ewoud 't Jong met zwart op remise te houden. In een opening volgens het boekje werd de vrede snel getekend.
Martijn had zijn opdracht om minimaal remise te spelen voorbeeldig uitgevoerd.

Noël en Bert kwamen beiden goed uit de opening. Al snel stond bij beiden een uitgekauwde gelijkwaardige stelling op het bord en was remise een logisch gevolg.

Op dat moment had Wim een kwaliteit te pakken na een foutje van zijn tegenstander. Dat kwam hem goed uit want de stelling was gelijkwaardig. Wim tikte het voordeel mooi uit naar winst.
Kortom, we stonden met 3,5 tegen 1,5 voor bij de rust.

Op de andere borden was het onduidelijk. Gelukkig zoals hiervoor beschreven won Martin en was het uit. We hadden gewonnen.

Benno hield vervolgens nog knap remise over aan een middag schaken daar waar ik halverwege dacht dat hij wat beter stond. Maar ergens halverwege wist zijn tegenstander het initiatief naar zich toe te trekken en bereikte een eindspel met winstkansen. Benno ging er eens goed voor zitten en wist een zwaar bevochten remise af te dwingen.

Op dat moment was de partij van Ed uit. In een verloren stelling voor Ed speelde zijn tegenstander, een talentvolle jeugdige speler, het bekwaam uit. Achteraf had ik op zet 10 of 11 een centrumpion moeten pakken. De extra pion kon ik uit een achteraf analyse behouden met klein voordeel. Nu werd het een ingewikkelde manoeuvre partij, waarbij ik nog steeds dacht het betere van het spel te hebben. Dat bleek een misvatting.

Edoch, winst voor de hoofdmacht van BSV, 5 tegen 3 tegen PSV DoDo.

Een opsteker zeker nu de concurrenten matchpunten morsen. Alleen ZSG (Zwolle) kan ons bijhouden.
We hebben wel een voordeel in bordpunten en staan na 4 ronden op nummer 1!

Bij een plaatselijk Chinees - uit de top 88 van NL - sloten we traditioneel af.

Chameleon Day Talk Talk
talktalk
BSV kampioen
BSV kampioen
 
Berichten: 342
Geregistreerd: vr 26 sep 2008, 11:02

Re: BSV wint van PSV DoDo

Berichtdoor Osito » zo 05 jan 2014, 09:54

Grote klasse mannen !! Ik kreeg de tussenstanden van Rini door. Volgende keer ben ik er weer bij.
Osito
BSV kampioen
BSV kampioen
 
Berichten: 109
Geregistreerd: vr 26 sep 2008, 19:51

Re: BSV wint van PSV DoDo

Berichtdoor Mark » zo 05 jan 2014, 10:19

Helemaal top!
Mark
BSV kampioen
BSV kampioen
 
Berichten: 169
Geregistreerd: di 30 sep 2008, 13:14

Re: BSV wint van PSV DoDo

Berichtdoor webmaster » zo 05 jan 2014, 13:00

Proficiat!
webmaster
Beheerder
Beheerder
 
Berichten: 904
Geregistreerd: wo 17 sep 2008, 12:11
Woonplaats: Bennekom

Re: BSV wint van PSV DoDo

Berichtdoor Cyclist » zo 05 jan 2014, 13:29

Netjes, mooie zege.
Cyclist
BSV runner-up
BSV runner-up
 
Berichten: 64
Geregistreerd: do 02 okt 2008, 12:54

Re: BSV wint van PSV DoDo

Berichtdoor Pauwbase » zo 05 jan 2014, 15:01

Vlaggenschip begint 2014 met nederlaag

Gemaakt op zondag 05 januari 2014 12:42
Geschreven door Jasper Valstar


De champagne had net de oliebollen weggespoelt of de 4e ronde promotieklasse stond weer voor de deur. Na twee onverwachte, harde nederlagen kregen we geen tijd om op adem te komen. Tegenstander was namelijk Bennekom, die dit seizoen titelfavoriet nummer 1 zijn en dat tot op heden ook waarmaken.

Beide teams waren niet helemaal compleet. Wij misten Olger van Dijk en teamleider Kasper Dokter. Diederik van Donk was bereid in te vallen.

De eerste slag was voor Bennekom. Ruben Kuijper (3) had weinig kans tegen de Bennekomse kopman Hofstra en werd na een moeizame opening tactisch van het bord gezet. Dit terwijl onze kopman, Ewoud 't Jong (2) op remise werd gehouden. Bennekom reageerde hierop door bij Mark Kortrijk (4) en Jasper Valstar (5) remise aan te bieden. Bij Mark was alle muziek inderdaad uit de stelling, terwijl bij Jasper wat tijdelijke kansen leken, tegenover een langetermijnnadeeltje. Beide aanboden werden dus aangenomen. In de analyse bleek dat Jasper nog wel wat kansen had, maar het plan dat daarvoor nodig was had hij niet gezien.

Kortom, de 4 overgebleven spelers moesten de stand gelijk trekken. De taak werd zwaarder doordat Diederik van Donk (7) plots verloor. Hij had een goede stelling maar in een moment van onoplettendheid verloor hij een kwaliteit. Zijn tegenstander wist met deze voorsprong wel raad en zo werd het 4,5-1,5 voor Bennekom.

Om te winnen moesten we nog 3 punten halen uit 3 partijen. Onmogelijk? Misschien wel, maar we kwamen dichtbij. Kevin van Brummelen (1) speelde een goed middenspel en leek op weg naar een goed eindspel. Zijn tegenstander speelde het echter net wat actiever en wist veel eerder vrijpionnen te creëren dan Kevin en daarmee was de partij en de wedstrijd voor Bennekom binnen.

Op de twee overgebleven borden streden we om de eer en in beide gevallen zien we lichtpuntjes. Net als de vorige ronde had Robin van Ee (6) een complexe stelling in tijdnood tegen een sterkere tegenstander. Liet hij zich tegen SMB nog de kaas van het brood eten, nu incasseerde hij een stuk en gaf daarna niets meer weg. Knappe overwinning en dus de volgende keer op een hoger bord :)

Mark de Graaf (8) heeft dit seizoen de meeste pech. Twee compleet gewonnen stellingen hielp hij al op zeep. Ditmaal speelde hij het veel rustigere en kwam hij (ondanks de veel sterkere tegenstand dan in de vorige twee ronden) in een gewonnen eindspel terecht. Helemaal perfect speelde hij dat niet, zodat de Bennekommer met een blauw oog een half punt ontsnapte.

De volgende ronde is op 8 februari, waarin we serieus stappen moeten gaan zetten naar lijfsbehoud.
Pauwbase
BSVmeester
BSVmeester
 
Berichten: 699
Geregistreerd: zo 21 sep 2008, 01:52

Re: BSV wint van PSV DoDo

Berichtdoor Mescheriakov » ma 06 jan 2014, 08:25

De opstelling pakte erg goed voor ons uit, mede ook door een knappe overwinning van Martin aan bord 1. :D
Dodo is zeker geen degradatie-team en gaan nog wel punten pakken.
We waren mooi op tijd klaar, en hebben de overwinning heerlijk gevierd bij
de plaatselijke chinees(nr.33) :D :D :D
Avatar gebruiker
Mescheriakov
BSV clubschaker
BSV clubschaker
 
Berichten: 40
Geregistreerd: do 12 sep 2013, 12:24


Keer terug naar BSV Algemeen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 12 gasten

cron