BSV Bennekom 2 wint uitwedstrijd tegen Rhenen

Alles op schaakgebied bij BSV

BSV Bennekom 2 wint uitwedstrijd tegen Rhenen

Berichtdoor eagle » di 09 dec 2014, 09:24

Tegen het op papier zwakkere Rhenen moest gewonnen kunnen worden.
En daar zag het ook naar uit. Na de openingsfase stond BSV Bennekom 2 op alle borden gelijk of beter, alleen Chris stond minder.
Harry offerde met zwart spelend in een ongeveer gelijke stelling tegen Jan van Laar een kwaliteit, en kreeg daardoor 2 verbonden vrijpionnen. Het leek nog niet gemakkelijk te winnen voor hem, maar toen Harry de kwaliteit terugwon was het uit voor van Laar.
Teun schoof langzaam maar zeker de tegenstander van het bord, Chris redde het niet tegen Diederick Vos. In een stand 1-2 voor Bennekom nam John een remiseaanbod aan. Het stond gelijk en hij had het idee dat gezien de stand op de overige borden gemakkelijk gewonnen ging worden. Maar dat liep anders.
Gary Dinsbach won een nette partij, waarbij hij nauwkeurig moest spelen om enkele matdreigingen te pareren. Jan Wouters gaf de partij weg. Hij stond enkele pionnen voor en daardoor gewonnen, maar vergat na de 40ste zet door te spelen waardoor de vlag viel. Cock sloot een loper van de tegenstander in op de koningsvleugel, en won daardoor een stuk tegen 2 pionnen. Daar kwamen nog 2 pionnen bij, waardoor de voorsprong een volle loper werd. De tegenstander kreeg daardoor echter meer activiteit en een toren en paard van Cock waren nog niet ontwikkeld. Vermoedelijk onnodig gaf Cock twee stukken terug voor een toren in verband met enkele dreigingen, het stond nog steeds gewonnen met een kwaliteit voorsprong. Er ging echter nog een pion verloren en er kwam een stand op het bord die niet meer te winnen was. Het was nu 3-4 voor Bennekom.
En René stond met zwart beduidend minder, met nog veel materiaal op het bord en voor hem nog 1 minuut op de klok, terwijl de tegenstander nog 20 minuten restten. Zijn tegenstander Jan de Jong creëerde verschillende matdreigingen die René ternauwernood kon afwenden. Een vrijpion van de Jong promoveerde tot dame. Na een onreglementaire zet van de witspeler kreeg René er 2 minuten bij en was de ergste tijdnood geweken. Hij stond echter nog steeds verloren. De Jong gaf, terwijl hij op een eenvoudig manier de dames kon ruilen en daarna 2 torens tegen een loper voor zou staan, in plaats daarvan een toren voor een mataanval. Rene kon geen kant op, maar de Jong hielp hem een handje, hij gaf enkele schaakjes en zette bij de laatste zijn dame in en verloor daarmee de partij. Waarna René de complimenten in ontvangst kon nemen en BSV Bennekom een wat gelukkige winnaar werd met een eindstand van 3-5.

Jacob de Gooijer (1727) - John Riksen 0,5-0,5
Diederik Vos (1755) - Chris van Oosterwijk 1-0
Daniel van Dam (1716) - Gary Dinsbach 0-1
Jan van Laar (1699) - Harry Verhoef 0-1
Gerard de Visser (1609) - Cock Struijk 0,5 – 0,5
Rene Hovestad (1583) - Jan Wouters 1-0
Arend Baars (1543) - Teun Alting 0-1
Jan de Jong (1508) - René Bakker 0-1
eagle
BSV kampioen
BSV kampioen
 
Berichten: 272
Geregistreerd: wo 15 okt 2008, 00:12

Keer terug naar BSV Algemeen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 12 gasten

cron