Bekerstrijd 2008-2009

Alles op schaakgebied bij BSV

Bekerstrijd 2008-2009

Berichtdoor kreeft58 » di 03 feb 2009, 19:01

Erg onoverzichtelijk de bekerstrijd op deze manier. Al drie weken wordt er een stukje gespeeld. Er resten nu nog twee partijen. Naar dit systeem moet toch eens worden gekeken.

Om het overzichtelijk te houden alles via het forum op een rijtje!

Slechts drie van de acht bekerduels werden maandagavond 20 januari bij de Bennekomse Schaakvereniging BSV afgewerkt. Zo kwam titelverdediger Teunis Bunt niet in actie. Door naar de derde ronde zijn al wel Noël Bovens, Martijn Pauw en Cock Struijk. De overige duels worden op een later tijdstip gespeeld.
Jaap Marinus hield goed stand tegen Noël Bovens. Er kwam een heus pionneneindspel op het bord, waarin Marinus een witte loper had en zijn tegenstander een paard. Er werd nog even gemanoeuvreerd, met het idee dat iemand in de fout zou gaan. Dat gebeurde niet. Remise dus. Omdat er een winnaar moet komen, werd er een nieuwe partij volgens de snelschaakregels gespeeld. Daarin bleek Bovens meer bedreven.
Winst ook voor Martijn Pauw in de partij tegen Jo Decker. De winnaar zette zijn tegenstander op de koningvleugel onder druk. Decker probeerde zich te bevrijden door op de andere vleugel hetzelfde te doen. Dat was echter tot mislukken gedoemd. De dame van Pauw zorgde voor zoveel dreigingen, dat Decker moest capituleren. Dat deed Ton Suuring tenslotte ook tegen Cock Struijk. Hij vocht lang voor een beter resultaat. Echter tevergeefs.

De bekerstrijd kreeg op 27 januari een vervolg. En hoe. Teunis Bunt vloog er uit. Hij won de beker in 2008 en werd geklopt door Martin Markering. In de reguliere partij werd een mooi gevecht geleverd, waarbij pionnen en lopers een hoofdrol vervulden. Het werd remise. Omdat een winnaar noodzakelijk is, werd er een partij snelschaak gespeeld. En daarin ging Bunt onderuit. Ook René Bakker bereikte de volgende ronde. Hij won van Gerrit Drenth, die het wel even probeerde, maar ruimschoots zijn meerdere moest erkennen in Bakker

En de volgende partij die werd gespeeld ging op 2 februari tussen Teun Alting en Bert Duijker. Het duurde even en Teun verweerde zich goed, maar Bert won dit duel.

Er resten nu nog twee partijen:

Bert Duijker - Teun Alting 1-0
Rene Bakker - Gerrit Drenth 1-0
Jaap Marinus - Noel Bovens remise en Bovens wint het vluggeren
Martijn Pauw - Jo Decker 1-0
Cock Struijk - Ton Suuring 1-0
Hotze Tette Hofstra - Rini Kreeft
Teunis Bunt - Martin Markering 0-1
Chris Oosterwijk - Erik Cramer
kreeft58
BSV nestor
 
Berichten: 1729
Geregistreerd: vr 19 sep 2008, 20:20

Re: Bekerstrijd 2008-2009

Berichtdoor Pauwbase » di 03 feb 2009, 19:34

Wat is er mis met het draadje Bekercompetitie 2008/2009???? :roll:
Moderatooooooooooooooooooorrr!!!!
Pauwbase
BSVmeester
BSVmeester
 
Berichten: 699
Geregistreerd: zo 21 sep 2008, 01:52


Keer terug naar BSV Algemeen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 12 gasten

cron