BSV Bennekom 2 sluit wedstrijd OSBO Cup ook winnend af

Alles op schaakgebied bij BSV

BSV Bennekom 2 sluit wedstrijd OSBO Cup ook winnend af

Berichtdoor kreeft58 » wo 27 jan 2016, 03:05

Maandag 25 januari, plaats van handeling: de Stenen Caemer aan het Hannestraatje 2A in Arnhem.

Noël reed op eigen gelegenheid en was rond kwart voor acht ter plaatse. Vijf minuten later volgde de rest in 1 auto: Chris, Harry en onze invaller Teun. Met een koffie en een strategisch overleg werden de kaarten geschud en volgde de indeling met Teun op 4, Harry op 3, Chris op 2 en Noel op 1.

In het wat rommelige maar toch wel gezellige zaaltje mochten de spelers van de OSBO-cup op de voorste borden plaatsnemen en om 8 uur werd gestart. Qua loting hadden Noel en Harry zwart en Teun en Chris wit.

Na een uurtje spelen stond het nog redelijk in evenwicht. Teun had een veilige stelling en al wat lichte spulletjes geruild en probeerde zoals afgesproken een solide remise veilig te stellen en dat lukte ook al na vijf kwartier: 1/2 - 1/2.

Op 3 en 2 dichte stellingen. Harry had een iets mindere stelling maar de tegenstander liet het plusje glippen. Hij hield wel wat meer ruimte maar met ieder 6 pionnen en alleen 2 lichte stukken - beiden 1 paard en 1 loper (zelfde kleur) - was de remisemarge wel erg groot.

Chris had op 2 wel de iets betere stelling. Een soort Franse opzet met pionnen op c3, d4, en e5 en toen Chris met de b en a pion ging lopen werd het een echte vogelvluchtopstelling: a5, b4, c3, d4, e5 allemaal pionnen op zwart. Zijn tegenstander stond duidelijk wat gedrongen en moest om iets te bereiken een keer de f pion zien te spelen maar ja, wits lopers op b1 en c1 keken wel erg ruim de zwarte koning tegemoet. Enfin, de tegenstander bood remise aan en Chris dacht er een kwartiertje over maar zag ook geen echte winst dus accepteren was aantrekkelijk: 1 - 1.

Op 1 kreeg Noël te maken met Lex van Hattum met een Morra gambiet - dus die pion had ik snel binnen. Maar was er ook tegenspel voor Lex? Noël probeerde dat uiteraard eruit te halen en na dameruil leek het ergste achter de rug. Het moest allemaal nog wel erg precies en zo kwam er een tweede en later derde pion bij en toen die de derde rij bereikten gaf Lex er de brui aan: 2 - 1 voor Bennekom.

Die grote remisemarge bij Harry werd nog wel lang beproefd - het was de laatste partij gaande - maar Harry hield het hoofd koel en liet geen tegenkansjes ontstaan waarop zijn tegenstander moe gestreden de remise aanbood. Harry accepteerde: 2 ,5 – 1,5.

Genoeglijk spraken we nog gezellig na over de drie remises en die ene winst en keerden we rond kwart over elf huiswaarts.

Noël Bovens
kreeft58
BSV nestor
 
Berichten: 1729
Geregistreerd: vr 19 sep 2008, 20:20

Re: BSV Bennekom 2 sluit wedstrijd OSBO Cup ook winnend af

Berichtdoor kreeft58 » do 28 jan 2016, 08:37

Er is geloot voor de tweede ronde. Met het volgende resultaat:
Zevenaar 1 - ZZS! 1
De Schaakmaat 2 - Rokade 1
Voorst 1 - PSV/DoDO 1
BSV Bennekom 2 - Tornado 1
ASV 5 - Mook 1
BSV Bennekom 3 - SMB 1
PION 2 - Elster Toren 1
Koningswaal 1 - Wageningen 3

Speeldatum is zaterdag 5 maart of eerder.
kreeft58
BSV nestor
 
Berichten: 1729
Geregistreerd: vr 19 sep 2008, 20:20


Keer terug naar BSV Algemeen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten

cron