Pagina 1 van 1

Donderdag 7 januari: Open Edes Snelschaakkampioenschap

BerichtGeplaatst: za 02 jan 2016, 12:07
door kreeft58
Traditioneel wordt op de eerste donderdagavond van het jaar het Open Edes Snelschaakkampioenschap gehouden, namelijk op donderdag 7 januari.

Naast snelschaken wordt er op de avond zelf een fles wijn verloot onder de inzenders van de juiste sleutelzet van bijgaande stelling: wat is de winnende zet voor zwart? Zie site: http://www.edeseschaakvereniging.nl

Gespeeld wordt volgens het snelschaakreglement, 5 minuten per persoon per partij. Eerst worden er 9 voorronden gespeeld (drie vierkampen), vervolgens worden de deelnemers
(zo mogelijk) in groepen van acht ingedeeld op basis van de in de voorronden behaalde punten. Bij gelijk aantal punten in de voorronden geldt achtereenvolgens:
1. aantal punten na de tweede voorronde-vierkamp
2. aantal punten na de eerste voorronde-vierkamp
3. loting

De resulterende ranglijst wordt gebruikt om de finalegroepen in te delen. Finalegroep 1 bestaat uit acht spelers, de overige groepen uit zes tot acht spelers. Bij gelijk aantal punten in de finalegroep geldt achtereenvolgens:
1. het onderling resultaat
2. het aantal gescoorde punten in de voorronden
3. de Sonneborn-Berger score
4. de bepalingen op de voorronden
Deelname is gratis en staat ook open voor niet-ESV'ers! Prijzen in natura. Deelnemers worden geacht om 19:55 uur in de speelzaal aanwezig te zijn. Gespeeld wordt in Rehoboth aan de Driehoek 11 te Ede.

Re: Donderdag 7 januari: Open Edes Snelschaakkampioenschap

BerichtGeplaatst: za 02 jan 2016, 12:46
door kreeft58
Een leuk toernooitje!