HWP2 - BSV Bennekom

Alles op schaakgebied bij BSV

HWP2 - BSV Bennekom

Berichtdoor eagle » zo 10 jan 2016, 17:56

Het verslag van Haarlem:

HWP II pakt punt tegen koploper BSV Bennekom

zondag 10 januari 2016
Door: Peter Beerens

HWP II heeft zaterdag een nuttig punt gepakt tegen koploper BSV Bennekom. Hierdoor gaan we met vertrouwen de komende drie rondes tegemoet, waarin tegen de andere drie degradatie kandidaten wordt gespeeld. Drie punten, maar natuurlijk liever vier, volstaan om ons te handhaven in de 3-de klasse.

Beide teams zullen tevreden zijn geweest met het gelijke spel. Bennekom zal blij geweest zijn dat het niet verloor. HWP II was blij dat Bennekom geen protest indiende tegen het feit dat Ben en Pepijn aan de verkeerde borden waren aangeschoven. Zeer sportief van onze gasten, dat moet gezegd. Het is overigens niet duidelijk hoe het reglement voorziet in voorkomende gevallen. Laten we het vooral niet nog een keer zo doen, want het kan ook fout aflopen.

Naast de strijd voor promotie (Bennekom) en tegen degradatie (HWP II) speelden Rob Mulder en Hotze Tette Hofstra om de titel beste speler van klasse 3E. Beide teamleiders hadden hun best gedaan de heren tegen elkaar te laten spelen. Rob mocht op bord 1 waar Hotze meestal speelt. En Hotze mocht op bord 2 waar Rob meestal speelt. Dat schoot dus niet op. Beide heren wonnen wel en blijven dus samen op kop. Dat ging overigens bij allebei niet geheel vanzelf. Robs tegenstander ging ten onrechte remise uit de weg, en Hotze stond de hele partij ruim verloren tot hij met een fantastische matcombinatie toch uit het niets het punt binnenhaalde. Goede vorm heeft dus ook te maken met kansen benutten.

Naast de 1-1 op de topborden werd het 3-3 op de 'staart'. Remises waren er voor Enno en Hubrecht. Enno's remise was dubbelzinnig: aan de ene kant een punt gered aan de andere kant een punt verspeeld, want hij stond ook een poos behoorlijk gewonnen. Bij Hubrecht was de partij redelijk evenwichtig.

Winst was er verder voor Pepijn, die zijn tegenstander een eindspelletje afsnoepte en voor Wolf, die na een moeizame opening succesvol terug vocht.

Verlies was er voor Ben en voor David, die nog op zoek is naar de juiste vorm. Ongetwijfeld komt hij weer herboren terug van zijn jaarlijkse overwintervakantie.
eagle
BSV kampioen
BSV kampioen
 
Berichten: 272
Geregistreerd: wo 15 okt 2008, 00:12

Re: HWP2 - BSV Bennekom

Berichtdoor kreeft58 » ma 11 jan 2016, 16:48

Met competitieleider Ron Bleeker via de mail contact gehad over wisseling van spelers bij HWP 2. Dit is zijn reactie:

Beste Rini,

Artikel 22.4 van het KNSB-competitiereglement (Indien een der opgegeven spelers niet verschijnt, is het toegestaan dat een vervanger wordt ingezet, echter nooit meer dan 1 speler per team) is niet van toepassing, aangezien de spelers wel zijn verschenen.
Verder staat er niets over in het reglement, dus de partijen zijn gewoon gespeeld en het is goed opgelost.
Ik zal Joost Jansen vragen daar voortaan beter op te letten...

Met vriendelijke groeten,
Ron Bleeker
KNSB-competitieleider

Niets aan toe te voegen dus! Wij hebben de juiste beslissing genomen!
kreeft58
BSV nestor
 
Berichten: 1729
Geregistreerd: vr 19 sep 2008, 20:20


Keer terug naar BSV Algemeen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten

cron