Hotze Hofstra derde in OSBO titelstrijd snelschaken

Hotze Tette Hofstra is als derde geëindigd in de strijd om de OSBO-titel snelschaken. De titel ging, na barrage met GM Roeland Pruissers, naar IM Thomas Beerdsen van Schaakstad Apeldoorn.

Hofstra belandde met een goede score van 6,5 punten uit 9 partijen in groep A. En met hem alle andere kanjers, zoals titelverdediger Beerdsen en Pruissers. Maar ook Stefan Bekker, Geert van Hoorn, IM Willy Hendriks en Marcel Blok.

Met Beerdsen maakte Hofstra een tijdlang de dienst uit. Zij leidde na twee ronden samen met 3,5 uit 4 de dans om de titel. Omdat de koplopers onderling op 1-1 uitkwamen, er werden in de finale twee duels met wisselende kleur gespeeld, kwamen Pruissers en Hendriks langszij. En de spanning nam verder toe. Hofstra verloor van Pruissers en Beerdsen vloerde Hendriks.  Gevolg: Pruissers na vijf ronden op kop met 8,5 punten, met daar achter Beerdsen met 8 punten.

In de zesde en zevende ronde scoorde Beerdsen vol, echter verspeelde Pruissers een halfje. Beide spelers sloten daardoor af op 12 punten. Een barrage was nodig. En dat duel won Beerdsen, die de titel daardoor prolongeerde. Hofstra bleef goed scoren en eindigde met 9 punten als derde.

In Arnhem, waar ASV weer voor een prima organisatie zorgde, kwamen ook Noël Bovens, Martin Markering en Harry Verhoef op de schaakvloer in actie. Markering kwam in finale groep C terecht. Daar scoorde bij 6,5 punten. Bovens en Verhoef belandde in groep D. Verhoef scoorde 5,5 punten en Bovens eindigde op 9 punten en werd daarmee derde.

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsoren
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief