Hotze Tette Hofstra en Martijn Bakker sterk in Rapid

De tweede cyclus in de strijd om de Rapid-titel bij schaakclub BSV Bennekom, werd gedomineerd door Hotze Tette Hofstra en Martijn Bakker.

Onderaan uitslagen en stand

Beiden spelers scoorden vier uit vier. Hofstra leidt de dans met zeven punten uit 8 partijen. Bakker vijzelde zijn puntentotaal flink op en heeft een halfje minder.

Lang niet iedereen bij de schaakclub had kennelijk zin om direct in het nieuwe jaar er weer vol aan de bak te gaan. Twintig spelers bleken bereid de oliebollen de oliebollen te laten en 2017 wel schakend in te gaan. Onder dat aantal waren er best die er hard tegenaan durfden te gaan. En er rolden koppen.

Zo had John Riksen, de trotse leider na vier ronden, zijn avond niet. Hij voelde zich niet lekker en dat kwam er uit op het schaakbord. Riksen verloor van een ontketende Rinus van der Molen. Herstel was er bij de winst op Martijn Pauw, echter bleek Martijn Bakker te sterk. Tegen Benno van der Veen rolde een remise uit de bus. Dus bleef de schade nog wat beperkt.

Tja en dan Hofstra en Bakker. Zij rolden de ene na de andere tegenstander op. Hofstra liet eerst Noël Bovens struikelen, daarna Rinus van der Molen, Jaap van Donkelaar en tenslotte Martin Markering. Voor Bakker begon het winnen bij Kees van Dijk, waarna Wim Thieme een stapje terug moest. Dat gold in ronde 7 ook dus voor Riksen en in ronde 8 leverde Pauw het punt in. Niets op af te dingen dus deze resultaten.

Bij de groep ‘besten van de rest’ voegde zich achter Riksen ook Van der Veen. Hij stond op 2 uit 4 en voegde daar 3,5 punten aan toe. Niet slecht! Ook al omdat er een zege bij zit op Markering. Die had ook al zijn avond niet. Hij stond op drie punten en scoorde er slechts één puntje bij. Het bereiken van de finale kan nog in de derde cyclus. Dat geldt zeker ook voor Pauw, al moet hij dan wel meer scoren dan de twee punten in de tweede cyclus. En in die derde cyclus zitten Bovens, Van Oosterwijk  en René Bakker op het vinkentouw. Alleen punten kunnen helpen.

Uitslagen en stand rapid

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archives