Hotze Tette Hofstra Open Snelschaakkampioen Ede

Hotze Tette Hofstra is de nieuwe Open Snelschaakkampioen van Ede. De speler van BSV Bennekom heerste donderdagavond op alle fronten. In de totaal zestien gespeelde partijen stond hij slechts twee keer een half puntje af. En in de hoogste finalegroep scoorde Hofstra liefst 6,5 punten uit zeven partijen.

Foto’s Hans Thuijls

BSV Bennekom was overigens met liefst vijf spelers vertegenwoordigd in het gezelschap van ruim dertig deelnemers. En zij deden allen van zich spreken.  Daardoor werd het feitelijk dé avond van de deelnemers van BSV Bennekom.

Hofstra was al in de negen te spelen voorronden superieur. Hij kwam uit op een score van 8,5 punten. En daar kon niemand aan tippen. Het dichtste bij kwam nog clubgenoot Martin Markering, die op zeven punten uit kwam. En als klap op de vuurpijl eindigde  Noël Bovens met 6,5 punten als derde in de voorronden. Martijn Bakker kwam net iets te kort voor de hoogste finalegroep, evenals Rini Kreeft en Gerard Bakker. Martijn Bakker en Kreeft belandde in groep B en Gerard Bakker in groep D.

In de hoogste finalegroep denderde Hofstra door. Hij stond in de vierde ronde Noël Bovens remise toe, maar daar bleef het puntenverlies bij.  Martin Markering, Sjoerd Meijer, Erik van den Eijkel, Martin Roseboom, Bart Koeweiden en Edwin Groenen leverde allen het punt bij Hofstra in. De titel en de daarbij behorende fraaie beker plus en fles wijn werd dan ook zijn prooi.

Met zijn score van 5 uit 7 eindigde Noël Bovens in het sterke gezelschap fraai als tweede. Martin Markering had ook een prima avond. Hij kwam in de finale tot vier punten en werd derde. Pas daarna verscheen de eerste ESV-er inde eind ranglijst, namelijk Marin Roseboom, tevens prima wedstrijdleider. Hij scoorde 3,5 punten. Overigens won Martijn Bakker overtuigend groep B, werd Gerhard Bakker knap eerste in groep D en eindigde Rini Kreeft in de middenmoot van groep B.

Eindstand finale A: 1. Hotze Tette Hofstra 6,5 pnt; 2. Noël Bovens 5; 3. Martin Markering 4; 4. Martin Rozeboom 3,5; 5. Sjoerd Meijer 3; 6. Edwin Groen 2,5; 7. Bart Koeweiden 2; 8. Erik van den Eijkel 1,5.

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsoren
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief