Veel spanning bij externe wedstrijd BSV Bennekom

Het tweede team van BSV Bennekom heeft in eigen huis na een spannende wedstrijd met gelijkgespeeld tegen het sterke Elster Toren. In de slotfase kwam een 4-3 voorsprong op het scorebord. Echter sleepte de ploeg uit Elst er nog een punt uit. BSV Bennekom 4 liet tegen Rhenen 2 de winst glippen.

Tweede team De start was voor de thuisclub niet goed. Gary Dinsbach moest de eer na 2,5 uur spelen aan Martin Weijsenfeld laten. Dat werd goedgemaakt door zeges van Wim Thieme en Teunis Bunt op de topborden. Thieme speelde tegen Stefán Brouwers het toren-pionnen eindspel goed. Schoon schip maken op de koningsvleugel en een vrijpion over houden op de damevleugel leverde het punt op. Bunt kwam met zwaar materiaal op de tweede rij van tegenstander Marc Groenhuis terecht. En die sterke aanval was niet te stuiten.

René Bakker trakteerde Wiely Martens op een aanval op de koning. Wel zat Bakker in tijdnood, maar leek toch te kunnen toeslaan. Echter kon hij het mede door de tijdnood niet afmaken. Remise dus. Een tegenvaller was het verlies van Harry Verhoef tegen Hans Polman op bord 7. Verhoef stond goed, had twee pionnen meer. Echter greep hij is ineens mis en verloor. Ondertussen deed Chris van Oosterwijk verwoede pogingen om John van Ginkel op de knieën te krijgen.  De Bennekommer slaagde daar net niet in, maar bereikte wel remise.

BSV Bennekom nam weer een voorsprong door Teun Alting. Hij leverde een zwaar gevecht met Rob Nieuwboer.. Alting stond beter, maar zat evenals zijn opponent in enorme tijdnood. Beide spelers haalde een dame, maar Alting had nog een extra pion. Hij ging ruiling van de dames uit de weg, maar won ineens het koninklijke stuk van Nieuwboer. En in de slotpartij ging het er om of Jan Wouters tegen John Remmerts de partij remise zou kunnen houden. Dat lukte niet, zodat het 4-4 werd.

Vierde team  Het vierde team van BSV Bennekom heeft verzuimd om concurrent Rhenen 2 te kloppen. De Bennekommers namen door overwinningen van Jaap Nugteren op bord 1 tegen René Hovestad en Joop de Bruin op bord 2 tegen Tabe de Vries een 2-0 voorsprong,.

Ondertussen had Sjoerd de Rave tegen Hans Verwijs een prima uitgangspositie verkregen. De Rhenenaar gaf een belangrijke pion weg. De Rave kon simpel voor een remise gaan door zetherhaling, maar het ook afmaken. Echter ging hij ineens lelijk in de fout, waardoor het punt naar Verwijs ging. Een duur punt, want even later ging Sake van der Schaaf tegen Jan de Jong door zijn tijd en werd het 2-2. BSV Bennekom 4 blijft nog op kop in 4C.

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archives