Powered by Max Banner Ads 

Warme voorlaatste ronde intern bij BSV Bennekom

Copyrights BSV Bennekom

Op de warmste 29e mei van de afgelopen 70 jaar werden maandagavond in de Commanderij in de voorlaatste ronde geen echte verrassingen genoteerd.

Zie ook Edese Post

Kampioen Hotze Tette Hofstra blijft winnen. Ditmaal was Chris van Oosterwijk het slachtoffer. Die zag dat hij een aanval alleen maar kon weerstaan met kwaliteitsverlies en dat daarna de vijandelijke pionnen zouden gaan oprukken.

Martin Markering belandde weer in en tijdsnoodfase. Dit keer tegen Noel Bovens die weliswaar dreigde met een aanval door het midden, maar moest toezien dat een sterke loper van Martin hem een kwaliteitsverlies bezorgde. Door een veel te snel gespeelde toren naar b4 kon Noel met een familieschaakje de toren veroveren en remise afdwingen.

John Riksen leek tegen Martijn Bakker weer het volle punt binnen te halen. Met een mooie combinatie en een vorkje veroverde hij materiaal, maar Martijn kon zijn stelling toch nog op tijd in orde krijgen en werd de vrede getekend.

Rinus van der Molen kwam sterk uit de opening en had veel dreiging op de koningsvleugel. Hij stootte door met de centrumpion. Op zich was dit correct, maar bij de afwikkeling ging het fout. Met een dame zet had hij Harry Verhoef in grote problemen kunnen brengen. In een variant zou de partij zelfs eindigen met een stikmat. Maar het punt ging dus toch naar Harry.

Jaap Nugteren offerde tegen Kees van Dijk een paard op f2. Het resultaat was dat hij een toren won tegen twee stukken en een pion. Dat was teveel van het kwade en Kees won daarna nog enkele pionnen en de partij. Bij Martien Smit en Hans van de Weteringh verdwenen snel de stukken van het bord en dan is het meestal snel remise.

Het hoogtepunt van de avond was toch wel het eindspel van Sjoerd de Rave tegen Hans Gillet. Met wit dreigde hij met de dame, toren en pion door het centrum te breken. Hans verdedigde zich tot het uiterste en had geluk dat Sjoerd mat in drie over het hoofd zag. Hans kreeg de mogelijkheid om met eeuwig schaak remise te houden, maar hij werd overmoedig en dat werd hem noodlottig.

Jan Hooft kreeg tegen Klaus Bodlaender een eindspel met de beide torens en een pionnenstelling die Jan technisch keurig uitspeelde naar winst.

C1R29Uitslagen

C1R29Ranglijst

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archives