Rembrandt Bruil scoort in Roemenië 4 uit 9 (update 4)

Onze jongste aanwinst Rembrandt Bruil heeeft vanaf maandag 4 september tot en met vrijdag 15 september deelgenomen aan het Europees kampioenschap voor de jeugd. Hij speelde in de categorie onder 14 en werd met 4 uit 9 uiteindelijk 83e in een veld van 125 spelers.

Rembrandt maakt deel  uit van een grote delegatie jeugdspelers in alle categorieën.  Zij worden begeleid door flink wat trainers, waaronder Stefan Kuipers.

De start voor Rembrandt was voortvarend. Na een goede remise in de eerste ronde, Rembrandt stond twee pionnen achter, maar wist er knap remise uit te slepen, won hij in de tweede ronde. In 17 zetten werd de Spanjaard Carles Barcelo Martin (1835) weggevaagd. Echter ging het in de derde ronde op 7 september minder goed.  Vugar Manafov (2204) bleek te sterk. Rembrandt speelde met zwart een scherpe Benoni. Het ruilen van zwartveldige lopers bleek niet een goed idee en dus moest een mindere stelling worden verdedigd. Dat ging lang goed maar uiteindelijk brak wit de zwarte muur.

Ronde 4: Rembrandt Bruil kreeg het vrijdag in de vierde ronde wat zwaarder, dan de sterk scorende Eelco de Boer (4 uit 4). Rembrandt verloor dan ook helaas weer. Het optimisme op betere tijden blijft!

Ronde 5: Afgelopen zaterdag kreeg Rembrandt op zijn verjaardag (14 jaar) een cadeau van de Nederlandse delegatie (een schaakboek), maar niet van zijn tegenstander Jakub Vorisek. Een plusje bleek niet genoeg om te winnen.

Ronde 6: Rembrandt was wel toe aan een puntje en gaf zijn uitstekende performance in het voetbaltoernooi een goed gevolg door alert te reageren op een foutje van tegenstander Adesh Easwaralingam.

Ronde 7: De remise van Rembrandt Bruil was een logisch resultaat gezien het spelverloop.

Ronde 8: Geen goede dag voor Rembrandt. Hij blunderde helaas een stuk weg en verloor.

Ronde 9: Rembrandt miste na de opening kansen op voordeel. Daarna werd alles geruild, met remise als logisch resultaat. Uiteinde,ijk dus 4 uit 9 en dat bleek dus goed voor de 83e plaats.

Voor degenen die het zelf ook willen bekijken, zie deze link: Roemenië.

Bruil Rembrandt 2071 NED Rp:1880 Pts. 4,0