Bennekom wint van De Toren 3

Zojuist om 12 uur is de belangrijke wedstrijd tussen BSV1 en De Toren3 begonnen. De Bennekommers zijn aan een goede race bezig en moeten vandaag opnieuw winnen om in ieder geval de tweede plaats in de Promotieklasse te behouden. De nummer 1 UVS speelt vandaag tegen het tweede van De Toren. Bij een misstap van de Nijmegenaren zou BSV vandaag op kop kunnen komen.

De opstellingen:
1 Hotze Hofstra – J van Willigen
2 Bert Buijker – Ben mc Nab
3 Jan Wouters – Ron . Engelen
4 Martijn Pauw – Jeroen Kruiver
5 Wim Thieme – Rein Visee
6 Ed de Beule – Michel Teunissen
7 Harry Verhoef – Renze Post
8 Teunis Bunt – Mathieu Roskam
De Arnhemmers spelen met twee invallers. Dat zegt op zich niet zoveel. Wel scheelt het dat de broers van Onzen niet meespelen. Ook zijn er geen vaag bekende jeugdspelers. Het kan dus alle kanten op gaan vanmiddag.
De Commanderij is tot ieders verrassing vandaag omgetoverd in een Paasachtige sfeer!

13:30 uur:
Er is nog weinig tekening in de strijd. Harry is veel tijd aan het investeren om een kwalwinst door te rekenen. De vraag is of het kan. Hij heeft gekozen voor een rustige damezet. Wim staat wat gedrukt maar lijkt op het moment weer los te komen .
Ed staat mooi ontwikkeld. Bij Teunis is iets Teunis oneigen aan de hand. Bijna al zijn stukken gaan terug naar de onderste lijn. Martijn bestookt het centrum. Jan heeft een prachtknol in het centrum geposteerd. Bert ontwikkelt in het centrum en staat gelijk. Hotze tenslotte heeft ondertussen weer een dusdanig ingewikkelde stelling op het bord dat ik er niks van durf te zeggen.
Het zonnetje breekt door. Een teken aan de wand?

14:45 uur:
Er komt wat tekening in de strijd. Hotze is de stelling van zijn tegenstander aan het slopen. Dat lijkt een kwestie van tijd. Bert zijn plan is me onduidelijk. Hij investeert veel tijd maar lijkt nog geen voordeel te hebben gevonden. Bij Jan is het nog redelijk in evenwicht. Martijn heeft het initiatief genomen en heeft een sterke vrijpion op de a-lijn. Wel is het de vraag of zijn koning niet op de tocht staat. Wim komt steeds beter in de stelling. Ed bouwt gelijdelijk aan een positioneel stellingsvoordeel. Bij Harry begint het bord een beetje te smeulen. Teunis lijkt voordeel te hebben, maar de stelling is geheel open. Nog geen beslissingen.

15:15 uur:
We worden optimistisch. Hotze heeft materiaal veroverd en controleert de stelling. Bert heeft een foutje van zijn tegenstander afgestraft en wint 2 pionnen. Bij Jan nog steeds gelijk. Martijn zijn tegenstander heeft veel tijd verbruikt en heeft nog steeds zijn vrijpion.Wim heeft nu volledig het initiatief. Zijn tegenstander heeft een kwal geofferd om los te komen. Bij Ed geen verandering. Ook Harry heeft een kwal geofferd in een stelling die ik steeds minder begrijp. En net als ik wil schrijven dat het bij Teunis wel remise zal gaan worden geeft hij op na kwalverlies. En voordat ik dit stukje afsluit is het goede nieuws dat Hotze volgens verwachting heeft gewonnen.

16:10 uur:
De tijdnoodfase is voorbij. Wim heeft zijn stellingsvoordeel souverein omgezet in winst. Martijn moest stellingsherhaling accepteren waardoor remise. Bert kan nog steeds twee kanten op ondanks een stuk tegen wat pionnen. Jan heeft het moeilijk. Ed knokt voor een plusje. Harry derhalve heeft hopelijk een winnende wandelkoning??

17:15 uur:
Harry heeft met zijn winnende wandelkoning de partij op onberispelijke wijze gewonnen. Nog 1 punt is nodig voor de winst, maar of dat gaat lukken??? Ed zal wel een halfje halen maar voor de stellingen van Bert en Jan wordt gevreesd!

18:00 uur:
Yes!!! We win!.
Jan haalt het beste in zich omhoog en verdedigt zich als een Houdini naar de remise! Bert krijgt een toren in de schoot geworpen. Zijn tegenstander jaagt de koning over het hele bord, maar Bert loopt er uiteindelijk uit en wint!! Ed geeft het nog bijna weg maar krijgt van zijn tegenstander een remiseaanbod vanwege tijdnood.
Een keurige 5,5-2,5 overwinning derhalve! Het wachten is op de uitslag van UVS. Zou het dan toch???

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsors
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief