Verslag vergadering OSBO

Verslag vergadering OSBO

Berichtdoor kreeft58 » di 14 okt 2008, 12:50

Bron: website SV De Toren

door Peter Hamers
Nog even en het aantal mensen dat achter de bestuurstafel bij de OSBOvergaderingen zit is even groot als het aantal bezoekers. De verhouding was (op 8 oktober 2008) nu 6 tegen 20. Die 20 mensen vertegenwoordigden 15 clubs hetgeen net aan 20 % is van het clubbestand. Ik wilde de lezer deze zakelijke mededeling niet onthouden .

Ik kwam een kwartier te laat binnen maar uit de vorderingen die op dat moment al op de agenda gemaakt waren kon ik concluderen niets van importantie te hebben gemist. Tot aan de pauze werd verder het financiële deel afgehandeld en dat was, zoals altijd bij Martin Roseboom, weer prima voor elkaar.

Na de pauze waarin het gezellig babbelen was met de oudjes Kelderman en Horstink kwam de naderende Bondsraad ter sprake. Geen van de lezers zal nu op het puntje van de stoel gaan zitten maar voor de penningmeester en die leden die met hem willen meedenken is het interessant om te weten dat daar het voorstel zal worden aangenomen om de contributie per 1 oktober voor het hele jaar vooruit aan de KNSB te betalen. Overigens voorziet het reglement daar al in en wordt het dus nu verkeerd gehanteerd. Iedereen zal inzien dat het systeem een vereenvoudiging is die de KNSB wat meer geld, en de clubs dus iets minder, zal opleveren.

Vervolgens de reglementen: aan de deelname van de jeugd in de seniorencompetitie verandert niets. Een daartoe uitgezonden enquete heeft amper bezwaren aan het licht gebracht.
Wel kwam de oproep naar voren om pas jeugdteams in te zetten als ze ook voldoende niveau hebben hetgeen in een enkel geval het afgelopen jaar niet zo bleek te zijn.
De Osbo-cup gaf aanleiding tot discussie. Het plan om het Hutton-systeem (in 1 wedstrijd spelen meerdere teams tegelijk tegen elkaar (zoals op de kampioendag is gebeurd)) los te laten op de finaledag werd op aandringen van Erik Wille onderuit geschoffeld. Terecht stelde Erik dat het karakter van het bekertoernooi er door wordt aangetast.

De themadagen zullen geen vervolg krijgen. In plaats daarvan komen er in de loop van het seizoen 7 regionale sessies waarbij telkens een paar bestuurders in gesprek zullen gaan met een tiental verenigingen. Mooi plan , dat alle lof verdient .Maar ook binnen het bestuur zal het besef leven dat het een flinke toer zal worden om telkens een redelijke afvaardiging bijeen te krijgen. .
Dat was het wel zo,n beetje. Na afloop kwam er nog een informele discussie over de vraag of er een vierde klasse KNSB moet komen.Vanuit die discussie is de overstap naar die over het districtenstelsel natuurlijk snel gemaakt en dat was ook wat er gebeurde. Een conclusie leverde het niet op.

Het avondje Apeldoorn werd uitgebabbeld in gezelschap van Hessel, vriend Horstink, de Mookse delegatie en voorzitter Arie die nog net niet zelf het licht uit deed.
kreeft58
BSV nestor
 
Berichten: 1748
Geregistreerd: vr 19 sep 2008, 20:20

Keer terug naar 2008

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten

cron