Sprookje hoofdmacht BSV uit

Alles op schaakgebied bij BSV

Sprookje hoofdmacht BSV uit

Berichtdoor talktalk » za 02 apr 2016, 23:16

Helaas, een terechte nederlaaag tegen Westlandse schaakcombinatie.
6 tegen 2.
Alleen Hotze (winst), Martijn en Ed (remise) konden het schaakgeweld uit het Westland aan.

Later meer over de wedstrijd van de captain Rini.
talktalk
BSV kampioen
BSV kampioen
 
Berichten: 342
Geregistreerd: vr 26 sep 2008, 11:02

Re: Sprookje hoofdmacht BSV uit

Berichtdoor Pauwbase » zo 03 apr 2016, 11:59

Home Nieuws 2e klasse lonkt voor WSC 1
2e klasse lonkt voor WSC 1

Geschreven: zondag 03 april 2016 07:38 Geschreven door Manfred Kindt
In de achtste ronde mocht WSC 1 uit naar Bennekom in de strijd om de titel van de derde klasse E. Beide teams hadden 12 matchpunten uit 7 wedstrijden gehaald. WSC had slechts een half bordpunt meer, dus dat beloofde een belangrijke kraker te worden.

De strijd in De Commanderij begon al om 12:00 uur. Dus we moesten vroeg vertrekken. In de auto op de heenweg was een gezonde wedstrijdspanning te voelen. Ook al was onze inschatting dat we als team iets sterker zijn dan Bennekom, was er niet de overtuiging dat we die wedstrijd wel ff zouden winnen. Bennekom had dit jaar nog geen wedstrijd verloren en maakte in alle wedstrijden een sterke indruk.

Omgeven door mooie doeken aan de wand over schaken en bridge werden de klokken ingedrukt. In het eerste uur ging het gelijk op. Wel bouwden we op een aantal borden wat tijdvoorsprong op. De score werd geopend door Henk op bord 1. Beide spelers bouwden hun pot risicoloos op en lieten zich niet verlokken. Terwijl de teamcaptain de opstellingen doorbelde aan de persdienst werd hier de vrede getekend. (0,5-0,5)

Niet veel later maakte Thierry op bord 2 een kapitale blunder door een diagonaal naar de koning te openen. Dit geintje koste 2 pionnen. Tegen hun kopman zou dit zeker een nul opleveren. Voor de vorm probeerde hij nog wat.

Inmiddels werd na 2 uur spelen wel duidelijk dat WSC op veel borden het initiatief naar zich toe trok. Tegenstanders kwamen ook steeds verder onder tijdsdruk te staan. Paul zette WSC op voorsprong. Zijn zwartveldige loper heerste op het bord en hield zowat alle stukken van zijn tegenstander onder controle. Na de druk wat verder opgebouwd te hebben, bezweek zijn tegenstander. (0,5-1,5)

Niet veel later raakte de tegenstander van Johan (bord 8) het spoor bijster. Dat resulteerde in een kwaliteitswinst, en niet veel later werd de hele stelling opgeblazen. (0,5-2,5)

Met enige verbazing volgde ik de ontwikkeling op de borden. Want behalve bij Thierry leken we op alle andere borden het verschil te gaan maken. Natuurlijk moet het allemaal nog wel gebeuren op het bord, maar een overwinning was in de maak.

Marnix (bord 3) had een stuk van zijn tegenstander ingesloten. Dat leverde even later twee stukken tegen een toren op. Het bleef wel even oppassen, maar de pionnen van zijn tegenstander werden vakkundig geblokkeerd. (0,5-3,5)

Timon (bord 7) had zijn pot heel rustig opgebouwd, maar in de overgang van het middenspel naar het eindspel werden de pionnen geraapt alsof het paaseitjes waren. Met 2 verbonden vrijpionnen was het vervolgens eenvoudig naar de overkant lopen. (0,5-4,5) De matchpunten waren binnen.

Thierry had op bord 2 het nog lang weten te rekken en mogelijk zelfs nog een remise variant gemist. Maar hier ging het punt terecht naar BSV. (1,5-4,5)

De verwachting was toen, een 6,5 overwinning. Michiel zette hiertoe de eerste stap. Hij had een pionnetje gewonnen in het middenspel. Daarna is het voor Michiel vaak een kwestie van techniek, hij wikkelde naar een dame eindspel af met twee pionnen meer. (1,5-5,5)

Michael had ook materieel gewonnen, maar moest nog aardig opletten. Zijn tegenstander had een paard en dame die de velden rondom de zwarte koning domineerden. In plaats van winst, moest hij zich neerleggen bij een remise. (2-6)

Al met al een mooie en relatief eenvoudige overwinning. Doordat de concurrentie ook weer punten liet liggen lijkt de titel voor WSC voor het grijpen. Met 2 matchpunten en 4,5 bordpunt extra ten opzichte van Bennekom gaan we de laatste ronde in.
Pauwbase
BSVmeester
BSVmeester
 
Berichten: 699
Geregistreerd: zo 21 sep 2008, 01:52

Re: Sprookje hoofdmacht BSV uit

Berichtdoor htj » zo 03 apr 2016, 13:12

Helaas een terechte nederlaag.

Geen platte kar en ook geen https://m.youtube.com/?#/watch?v=NmbLKBLkJIM ;)
htj
BSV kampioen
BSV kampioen
 
Berichten: 154
Geregistreerd: zo 02 nov 2008, 14:20

Re: Sprookje hoofdmacht BSV uit

Berichtdoor talktalk » zo 03 apr 2016, 19:14

Had dat clipje eerder gepost, dan had ik het zo net nog niet geweten of we hadden verloren.
talktalk
BSV kampioen
BSV kampioen
 
Berichten: 342
Geregistreerd: vr 26 sep 2008, 11:02


Keer terug naar BSV Algemeen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 13 gasten

cron