Organisatie interne competitie

Alles op schaakgebied bij BSV

Organisatie interne competitie

Berichtdoor hardloper » di 20 jun 2017, 16:46

Vorig jaar is besloten tot een indeling op basis van TPR in plaats van positie op de ranglijst. Vooruitlopend op de evaluatie die ongetwijfeld zal plaatsvinden tijdens de komende ALV een paar opmerkingen:

- Er zijn geen problemen geweest die terugkeer naar het oude systeem rechtvaardigen.

- Wat blijft is een vorm van competitievervalsing doordat een sterke speler hoog op de ranglijst kan loten tegen een sterke speler die niet vaak komt opdagen en daardoor laag op de ranglijst staat. Bij winst verdient de hooggeplaatste speler slechts een klein aantal punten. Dit is op te lossen door de “waarde” van iedere speler te laten afhangen van diens TPR en niet van diens plaats op de ranglijst. Dit moet binnen Rokade zonder veel moeite te realiseren zijn.

- De A-groep bestaat uit 11 spelers waarvan er 8 minstens de helft van het aantal ronden heeft meegedaan. De andere 3 waren er gemiddeld 12 keer en zijn daarmee geen serieuze deelnemers aan de competitie. In de B-groep is het beeld hetzelfde, 13 deelnemers waarvan er 3 minder dan de helft van het aantal rondes (11, 11 en 13) hebben gespeeld. In de C-groep liggen de verhoudingen anders, daar zijn slechts 5 van de 13 deelnemers minstens de helft van de tijd actief. Hierdoor wordt de kans deze groep te winnen in hoge mate bepaald niet door speelsterkte maar door het aantal keren dat je aanwezig bent (nummer één met 1302 als rating 24 keer tegen nummer twee met 1628 als rating 18 keer). Kortom, de groepsindeling moet echt anders! Maak een C-groep die bestaat uit de spelers die meer dan de helft van de tijd afwezig zijn. Dan blijven 23 spelers over voor de A- en de B-groep. Deze kunnen worden verdeeld over twee ongeveer gelijke groepen of over een kleine elitegroep en een grotere groep die strijdt om de titel “best of the rest”.

Als altijd,
uw hardloper
hardloper
BSVnewbie
BSVnewbie
 
Berichten: 6
Geregistreerd: di 30 sep 2008, 22:59

Keer terug naar BSV Algemeen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 10 gasten