Rembrandt Bruil trekt zich terug bij NK in Dieren

Rembrandt Bruil heeft zich vandaag (zondag) wegens familieomstandigheden teruggetrokken bij het Open NK Schaken in Dieren. Zijn opa is in de nacht van zondag op maandag overleden.

Vooraf was het al twijfelachtig of Rembrandt vanwege de ernstige ziekte van zijn opa wel kon spelen. Mede op aandrang van zijn opa besloot de speler van BSV Bennekom dat wel te doen.

In de eerste vier ronden deed Bruil het zeer verdienstelijk. De score van 2 uit 4 was goed voor een plaats in de middenmoot. Zaterdag verloor de Elstenaar redelijk kansloos van de vierde internationale meester Migchiel de Jong. Hij was zich zelf niet en dat zal met de situatie rond zijn opa van doen hebben gehad.

Ongelukkige start

Het toernooi in Dieren, waarin Bruil vorig jaar 3 uit 9 scoorde, begon hij ongelukkig. De 14-jarige speler verloor tegen Casper Schoppen door tijdsoverschrijding op de 39e zet.

Een dag later revancheerde Bruil zich door te winnen van de Indiase meester Vasanthakumar Rajesh. Die greep in tijdnood mis zag Bruil handig profiteren via een gecreëerde vrijpion.

In de derde ronde speelde de speler van BSV Bennekom knap remise tegen de sterke Jasper Geurink uit Winsum. En vrijdag werd het remise tegen Arnhemmer Willy Hendriks. Het was de derde internationale meester, die Bruil trof. Hij hield de rijen goed gesloten, maar ondernam ook niks. Toch andermaal  een goede prestatie.

Foto: Peter Boel

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsors
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief