Oud-lid Geert Wieringa op 94-jarige leeftijd overleden

Ons oud-lid Geert Wieringa is op zaterdag 11 augustus jl. overleden. Hij bereikte op 20 april jl. de hoge leeftijd van 94 jaar.

”Een markant man is heen gegaan. Wat ons blijft zijn de vele mooie herinneringen aan onze (schoon)vader.” Met deze woorden opent zijn directe familie de rouwkaart.

Ook BSV Bennekom heeft vele mooie herinneringen aan Geert Wieringa. Het was dan ook wennen toen hij, in het voorjaar van 2008,met de mededeling kwam dat hij naar Doorn vertrok. En dus niet langer in De Commanderij zou komen binnen wandelen.

Geert was niet alleen tal van jaren lid van BSV, hij was ook lange tijd het oudste lid. In het jaar van zijn vertrek werd hij 84 jaar. Lang werd door sommigen gedacht dat de onlangs overleden Klaus Bodlaender het oudste lid was.  Dat was toen dus niet zo. Klaus bereikte wel op 11 november 2008 de leeftijd van 82 jaar. En toen Geert de club verliet,  werd Klaus dus de nieuwe nestor.

BSV kent Geert als een zeer beminnelijk mens en hij was er eigenlijk altijd. In het laatste seizoen 2007-20o8 bij de club speelde hij nog 24 van 30 interne ronden. Geert was ook bestuurlijk zeer actief. Hij was secretaris vanaf het seizoen 1974-1975 tot en met seizoen 1988-1989.

Het afscheid van Geert was 16 augustus 2018 in het crematorium Haagse Duinen in Den Haag.

Rini Kreeft

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsors
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief