Top is vredelievend bij schaakclub BSV Bennekom

Teunis Bunt {rechts} in de denktank

De eerste wedstrijd bovenin, tussen Martin Markering en Noel Bovens, ging na een veelbelovend begin als een nachtkaars uit.

Markering stond na de opening overwegend, maar Bovens speelde het provocerend waarbij hij veel uitgerekend had. Het klopte niet helemaal, maar Markering zag een zet over het hoofd en toen was Bovens er als de kippen bij om dameruil te forceren en een pion terug

Jan Wouters en Rene Bakker speelde de spectaculairste partij van de avond. Bakker offerde op gevoel al snel een stuk, maar het was moeilijk te zien hoe hij kon doordrukken. Bakker besloot er een toren tegen aan te gooien en dat leek door te slaan, want de koning van Wouters kwam helemaal open te liggen. Wouters vond echter het prachtige f4, waarna een aanvalsstuk van Bakker geruild kon worden en de koning kon ontsnappen. Bakker zag in tijdnood nog over het hoofd dat hij mat ging, maar toen was de strijd al gestreden.

De langste partij was die tussen John Riksen en Ed de Beule. Riksen zette het zoals altijd goed op en kreeg licht overwicht. Maar de Beule speelde secuur en hield de boel dicht. Het leverde misschien een klein plusje en een pion op. Maar die bleek tijdelijk want Riksen counterde actief. Een partij van hoog niveau met remise als de juiste uitslag. 

Overwicht Hans van de Weteringh blijft scoren. Tegen Jaap van Donkelaar had hij steeds wat overwicht. Van Donkelaar ging uiteindelijk ten onder aan het betere positiegevoel van Van de Weteringh, die hiermee op een fraaie tweede plaats staat.

Sterk optreden Hans van de Weteringh {rechts}

Teunis Bunt trok met zwart tegen Chris van Oosterwijk via een open f-lijn ten aanval. Twee paar n kwamen erbij en Van Oosterwijk onderschatte wat er allemaal op hem afkwam. Na een schijnoffer op f2 stortte de witte stelling volledig in en Van Oosterwijk kon het niet meer aanzien en gaf meteen op. De tweede partij die de 20 zetten niet haalde.

Activiteit Andere vermeldenswaardige resultaten waren de winst van Rinus van der Molen die het seizoensdebuut van Gerhard Bakker verstierde. Bakker gaf een pion voor activiteit, maar die wist Van der Molen te neutraliseren en dat was genoeg voor het punt.

Sjoerd de Rave heeft de smaak te pakken tegen de jeugd. Tom Nijenhuis kreeg al vroeg in de partij een stukoffer om de oren. Het was misschien niet helemaal correct, maar Nijenhuis speelde te snel om de complicaties op waarde te schatten, Met een fraai aftrekschaak wist de Rave de zwarte dame te winnen en snel daarna ook de partij.

Jeugd Er was ook een strijd tussen de jeugd. Daarin was Michael Issa wat handiger dan Onno Koreneef. Hij stond steeds ietsje voor en wist dat uiteindelijk in het verre eindspel in winst om te zetten en zo zijn eerste punt te scoren. Sake van der Schaaf en Hans Gillet tenslotte, deden elkaar geen pijn en remise was dus een terecht resultaat.

Stand aan kop:

1, Martin Markering 132.5

2. Hans van de Weteringh 103

3, John Riksen 99,5

4. Hotze Hofstra 92

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsors
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief