Alexanderschool schaakkampioen van Bennekom

In denksportcentrum de Commanderij in Bennekom werd gestreden om het schaakkampioenschap van de Bennekomse scholen. Het team van St. Alexanderschool 1 veroverde de titel, in het door schaakclub BSV Bennekom georganiseerde toernooi.

Zie ook Ede Stad digitaal

Er hadden zich slechts zes teams, elk bestaande uit vier spelers, ingeschreven. Twee scholen (Prinsenakker en Wilhelminaschool), die anders altijd present zijn, moesten verstek laten gaan. Zij  hadden andere verplichtingen. Het team van de school uit ‘De Kraats’ was helaas onvolledig en dus ging de strijd tussen vier teams van de St. Alexanderschool en het team van de Caleidoscoop uit Ede.

Het eerste team van de St. Alexanderschool werd met overmacht eerste door alle wedstrijden in de voorronde met de maximale score van 4-0 te winnen. Zij scoorden dus twintig punten uit vijf wedstrijden. Zij werden gevolgd door het tweede team van de St. Alexanderschool, dat 11½ punten behaalde en het team van de Caleidoscoop met 10½ punten. Het derde en het vierde team van de St. Alexanderschool behaalden beiden een score van negen punten.

Terwijl Alexander 1 dus duidelijk de gouden medaille en de grote wisselbeker won, ging het zilver na een beslissingswedstrijd naar de Caleidoscoop, dat het bronzen Alexander 2 de baas bleef met een score van 3-1. De onderlinge strijd om de plaatsen 4 en 5 werd gewonnen door Alexander 4, dat het derde team met 3½-½ versloeg.

Het trotse kampioensteam van de St. Alexanderschool bestond uit Fidel Issa, Willem Veldhuizen, Sven Spilleman en Floris Janssen. Deze vier spelers hebben onderling nog in een toernooi met verkorte bedenktijd gestreden om de titel topscoorder van het kampioenschap, die werd gewonnen door Fidel Issa.

De teams 1 en 2 van de St. Alexanderschool mogen Bennekom vertegenwoordigen in de halve finale van het basisschoolkampioenschap van de OSBO. Deze wedstrijd zijn op zaterdag 17 maart 2018 in Arnhem.

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsoren
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief