Bekerteam wint in eerste ronde met 3-1 van Baarn

BSV Bennekom heeft in de eerste ronde van de landelijke beker vrijdagavond in en tegen Baarn met 3-1 gewonnen. In de tweede ronde wacht de winnaar van het duel Almelo contra WSG Winterswijk.

Zie ook: verslag Baarnse Schaakvereniging

Zie ook:  Bennekoms Nieuwsblad digitaal

Teamcaptain Rini Kreeft koos voor dit eerste duel voor het viertal Hotze Tette Hofstra, Martijn Pauw, John Riksen en Martijn Bakker. Dit was tegen thuisclub Baarn, bekerkampioen van de Stichts Gooise Schaakbond, ook de bordvolgorde. En deze opstelling pakte achteraf goed uit.

Na een kleine drie uur spelen stond een 1-1 tussenstand op het scorebord. Martijn Pauw kwam tegen Pascal Losekoot prima uit de opening, maar dacht erg lang na over zijn tiende zet. Dit brak hem in de kleine minuutjes op. Pauw deed het door de grote tijdnood en in een gelijke stelling, jammer genoeg helemaal fout.

Het verliespunt werd goedgemaakt door Martijn Bakker. Hij vond zelf na afloop tegen Kasper Wiegers geen beste partij te hebben geproduceerd. Echter deed Wiegers het kennelijk nog slechter. Die miste de ene na de andere kans. En vervolgens sloeg Bakker keihard toe (1-1).

Op dat moment zag het er voor John Riksen en Hotze Tette Hofstra goed uit. Hofstra raakte weliswaar in het duel met Yme Brantjes een kwaliteit achter, maar had sterk aanvalsspel als dikke  compensatie. Riksen speelde tegen Ed Duister met wit vooral positioneel een sterke partij en maakte er dan ook knap 1-2 van.

Hofstra rondde uiteindelijk met wit en in grote tijdnood van zijn tegenstander, een schitterende aanvalspartij af met mat. En dat was dus 1-3 voor BSV Bennekom.

Beker Poule B; Ronde: 1; Datum: vr 2016-10-21
 
 
 
 
1
3
 
1.
Brantjes,Y.P.(Yme)
2029
Hofstra,H.T.J.(Hotze Tette)
2211
0
1
2.
Losekoot,P.(Pascal)
2145
Pauw,M.R.(Martijn)
2083
1
0
3.
Duister,A.K.E.(Ed)
1759
Riksen,J.B.(John)
2064
0
1
4.
Wiegers,K.(Kasper)
1860
Bakker,M.H.(Martijn)
2050
0
1

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsors
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief