Bennekom 1 verslaat De Cirkel 1 in de SOS competitie

Een tijdje terug ging het tweede team van Bennekom op bezoek bij De Cirkel en kaapte daar een matchpunt weg. Op maandag 16 januari kreeg Bennekom 1 het eerste van De Cirkel op bezoek. Uiteindelijk hield Bennekom de wedstrijdpunten in eigen zak.


De Cirkel trad aan met zeven man. Een van de spelers bleek afwezig en niemand wist er op voorhand van. Het betekende dat Teunis Bunt aan bord 3 een rustige avond had. Hij kon een reglementaire 1 noteren. Aan bord 1 had Martin Markering de kans om tegen Dominic van Dijk f5 te spelen, maar hij durfde het niet aan. Later speelde hij het wel, maar toen stond hij al minder goed. Na wat trekken en duwen kwamen de spelers remise overeen.

Aan bord 8 was Jan Wouters tegen Henry van de Brink in een lastig eindspel terechtgekomen. Jan verdedigde zich zo goed mogelijk, maar het pionneneindspel bleek niet te houden. Gary Dinsbach speelde een nette partij aan bord 6 tegen Willem de Wilde. Hij had een dame + loper tegen twee torens + paard, maar die torens werkten niet goed samen, Gary grossierde in penningen en snoepte hier en daar een pionnetje mee. Uiteindelijk won hij. Ed de Beule moest kwam in zijn vertrouwde opening terecht, maar zijn tegenstander, Ruben de Vries koos het verkeerd plan, liet Ed een stuk winnen en daarna speelde De Beule het wel heel krachtig uit.Micheal Issa, aan bord 7 had het lastig tegen Hans de Groot. Die zette druk op de onderste rij, won enkele pionnen en daarna probeerde Micheal nog wel wat, maar het was niet te redden. Aan bord 5 had Chris van Oosterwijk een taaie partij met veel gemanoeuvreer. Daarbij kwam hij wel steeds iets beter te staan en zijn tegenstander, Ben Zee, had nog maar weinig tijd. Chris bereidde een damevangst voor en die lukte. Toen was de partij ineens voorbij. Harry Verhoef zat aan bord 4 en speelde snel, waardoor zijn tegenstander, Harold Boom, in tijdnood kwam. Verhoef ging soms meevluggeren, soms liet hij zijn klok een tijdje lopen en uiteindelijk werd het remise.

Voor de overwinning maakte het niet meer uit, maar door het halfje kwam Bennekom wel op 5-3. Een ruime overwinning die het team terugbracht boven in de middenmoot: vierde in een poule van 8. De volgende ronde is op 6 februari in Kampen.

Rating
 
Rating
  Markering, M.A. (Martin) 1875   Dijk van, G. (Dominic) 1762 ½ – ½
  Beule de, E.C.A. (Ed) 1905   Vries de, R. (Ruben) 1579 1 – 0
  Bunt, T. (Teunis) 1890   NO 0 1R – 0R
  Verhoef, H.A. (Harry) 1771   Boom, H. (Harold) 1668 ½ – ½
  Oosterwijk van, C.G. (Chris) 1769   Zee, B. (Ben) 1553 1 – 0
  Dinsbach, G. (Gary) 1779   Wilde de, W. (Willem) 1615 1 – 0
  Issa, M.G.Y. (Micheal) 0   Groot de, H. (Hans) 1609 0 – 1
  Wouters, J.T.M. (Jan) 1672   Brink van den, H.J. (Henry) 1727 0 – 1
  Gemiddelde Rating: 1809   Gemiddelde Rating: 1645 5-3

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsors
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief