Bennekom 3 speelt zich in Wageningen veilig

Bennekom 3 heeft een mooie prestatie geleverd door uit het zesde team van Wageningen te kloppen. Het werd 2-4 voor de mannen van teamleider Rinus van der Molen. En daardoor is het helemaal zeker dat Bennekom 3 veilig is.

Gerhard Bakker opende de score. Hij won in het duel met Jan Willem Koekebakker een aantal pionnen tegen een stuk en later gaf zijn tegenstander nog een stuk weg. Daarna won René Modderkolk, in zijn eerste wedstrijd voor Bennekom en vervolgens Jaap Nugteren op overtuigende wijze hun partij. Helaas moest Sjoerd de Rave even later in het stof bijten (1-3). Kees van Dijk vocht op dat moment met een slechtere pionnenstelling en elk een dame, voor remise.

Rinus van der Molen had een mooie aanvalstelling opgebouwd op de koningsvleugel, maar hij liet Hans van Wijk ontsnappen. Van der Molen moest zelf vechten met een kwaliteit en een pion achter. Echter, met één minuut op de klok en mijn tegenstander nog vijf was het alles of niets. En het zat mee. Van Wijk maakte een misser bij het ruilen van zijn twee torens en de dames. Nadat de stofwolken waren opgetrokken had Van der Molen een pion voorsprong. En die was niet meer tegen te houden. Jammer genoeg verloor uiteindelijk Kees van Dijk.

Individuele uitslagen

Hans van Wijk – Rinus van der Molen                 0-1

Joost Hooghiemstra –  Kees van Dijk                  1-0

Leen Vegter – Rene Modderkolk            0-1

Jan Willem Koekebakker – Gerhard Bakker         0-1

Martin van der Linden – Jaap Nugteren                0-1

Gerbert Kets – Sjoerd de Rave                           1-0

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archives