Bennekom blijft op koers in SOS en verslaat Rhenen

Voor ons gevoel ging het al nergens meer om: Bennekom staat tweede of derde. Dat is niet precies uit te maken, omdat De Cirkel een wedstrijd minder heeft gespeeld. We traden dus onbekommerd aan tegen Rhenen, dat alle wedstrijden nog verloren had. Bennekom won ruim.

Aan bord 1 speelde Martijn Pauw tegen Diederik Vos. Pauw zag een pionverlies over het hoofd, maar zijn stukken stonden prachtig en uiteindelijk gaf dat de doorslag. Punt. Martin Markering speelde aan bord 2 tegen Corstiaan de Keijzer. In de opening moest hij een paar tempo’s inleveren, maar het leek nog te gaan. Maar verderop in de partij gaf hij zijn tegenstander met een pionzet te veel ruimte en toen ging het snel. Geen punt. Omdat Ed de Beule verhinderd was, speelde Gary Dinsbach aan bord 3, tegen Jacob de Gooijer. Op de koningsvleugel van De Gooijer verdwenen veel pionnen en Gary zette veel druk. Punt. Teunis Bunt speelde aan bord 4 tegen Jan van Laar. Na de opening won Teunis een pion op c6 en bleek toen ook een betere stelling te hebben. Daarbij liet Van Laar ook nog een stuk instaan. Punt.

Chris van Oosterwijk had aan bord 5 zwart tegen René Hovestad, die het koningsgambiet speelde, waarop Chris de Nordwalder van stal haalde. Het was lang geleden dat hij die variant gespeeld had, maar het ging goed. Na wat geruil zagen geen van beide spelers nog winst: halve punt. Harry Verhoef kreeg aan bord 6 een toren cadeau van Ton Braams, maar hij moest nog wel heel nauwkeurig spelen en het werd nog een echte partij. Gelukkig hield Verhoef het hoofd koel. Punt. Aan bord 7 speelde Micheal Issa tegen Jasper van den Brink. Micheal won een pion en zijn stukken stonden beter, maar het was nog een lastige klus, omdat er nog wel aangrijpingspunten gevonden moesten worden. Dat lukte. Punt. Peter Veenendaal speelde tegen Nico de Bruin aan bord 8 en behaalde licht materieel voordeel, maar de pionnen van zijn tegenstander rukten gevaarlijk op. Uiteindelijk was remise het resultaat. Half punt.

6-2 voor Bennekom, een ruime overwinning en voorlopig een tweede plaats, wel met minder bordpunten dan De Cirkel, die nog een wedstrijd moet inhalen en nog tegen de koploper moet. Na de wedstrijd ontdekte Martin Markering dat niet alleen de kampioen promoveert, maar ook de nummer twee. Of Bennekom op de tweede plaats eindigt is nog onzeker. De laatste ronde wordt gespeeld op 3 mei in Hoevelaken.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsors
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief