Bennekomse schaakvereniging met nieuwe activiteiten uit de startblokken

BSV Bennekom organiseert op 5 september een simultaan door Rembrandt Bruil, de eerste bordspeler van het landelijk spelende BSV 8-tal.
En op 19 september stelt het de deuren open voor de door de landelijke schaakbond georganiseerde Schaak-off (https://sport.nl/schaakoff).

Na een door Coronalockdowns wat gemankeerd seizoen, waarin John Riksen afgetekenend kampioen werd, gaan de Bennekomse schakers er in september met frisse moed weer tegenaan. Was de vereniging vorig seizoen al blij dat er weer achter houten borden met echte stukken geschaakt kon worden in plaats van achter een computerscherm, dit seizoen is meer variatie het devies. Naast de reguliere competitie zal de bekercompetitie nieuw leven ingeblazen worden en zal er maandelijks een avond met ingekorte bedenktijd, het zogenaamde rapid- of snelschaken worden georganiseerd.

Om ook meer nieuwe gezichten op de maandagavond in de Commanderij te zien, worden er in september twee activiteiten georganiseerd die open staan voor iedereen die het leuk vindt om eens ergens anders dan in de huiskamer, aan de keukentafel of op de camping een spelletje schaak te spelen.

In de simultaan van 5 september zal Rembrandt Bruil het opnemen tegen zoveel mogelijk tegenstanders tegelijk. Gezien zijn eerzucht zal hij daarbij proberen zo min mogelijk halve en hele puntjes te laten liggen. Iedereen (ook niet-leden) is welkom. Aanmelden is niet nodig. Loop iets voor 20.00 gewoon binnen bij de Commanderij op de Commandeursweg 44 in Bennekom.

Op 19 september is BSV Bennekom de gastheer voor een voorronde van de Schaak-off van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond. Deze schaak-off staat open voor club- en huisschakers van alle speelsterktes. Wil je meedoen? Meld je dan aan op https://sport.nl/schaakoff 
Naast deze activitieiten start BSV op 26 september met de interne competitie, waarbij het mogelijk is om een paar ronden op proef mee te draaien.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsors
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief