Bennekomse schakers starten seizoen

“Schaak mee met BSV”. Aldus luidt de oude en nog steeds springlevende motto van de Bennekomse Schaakvereniging BSV. Maandag 7 september 2009 start de denksportvereniging met het nieuwe seizoen. En dit betekent dat in denksportcentrum De Commanderij vanaf 20.00 uur de eerste ronde van de interne competitie wordt gespeeld.

De interne competitie wordt bij BSV gespeeld volgens het zogeheten systeem Keijzer. Belangrijkst aspect daarvan is dat iedereen vrijwel altijd kan spelen. Enige uitzondering is een oneven aantal spelers. Er staat een titel winterkampioen en zomerkampioen op het spel. Elke cyclus bestaat uit 15 ronden, waarbij titels in drie categorieën op het spel staan. Na 15 ronden is sprake van promotie en degradatie. Per cyclus mag zonder direct puntenverlies drie keer een bye worden opgenomen.

 

Onderdeel van het programma bij BSV is ook een Rapidkampioenschap over 12 ronden plus een finale. Ook wordt gesteden om de beker. Dat is een afvalrace. Bovendien is er een intern snelschaakkampioenschap, maar ook een open snelschaakkampioenschap. Op zaterdag 28 november is het 4e Kreeft Consultancy schaaktoernooi. Dar is een Rapidtoernooi. Op de laatste maandag van december wordt het zogeheten Oliebollentoernooi gespeeld, met vaak deelname van schakers uit de wijde omgeving.

 

BSV schaakt elke maandagavond ( rookvrij ) vanaf 19.55 uur in Denksportcentrum De Commanderij, Commandeursweg 44 in Bennekom. Nieuwe leden kunnen op elk gewenst moment worden ingepast binnen de interne competitie. Enige voorwaarde is om 19.55 uur aanwezig zijn. Inlichtingen bij secretaris Rini Kreeft, telefoon ( 0318 ) 41 52 45 of maandag in de speelzaal.

De jeugdafdeling start al om 18.45 uur en inlichtingen kunnen worden verkregen bij Jan Hooft, telefoon (0318) 41 55 94 of maandag in de speelzaal.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archives