Bennekomse schakers trappen af voor nieuw seizoen

Voorzitter Teunis Bunt (links) bedankt de scheidende penningmeester Benno van der Veen

De schakers van BSV Bennekom staan gereed voor een nieuw seizoen. Afgelopen maandag vond  in denksportcentrum De Commanderij de jaarlijkse ALV plaats. 

Daarin werd Martin Markering benoemd tot penningmeester. Hij had al de portefeuille wedstrijdzaken intern. Markering volgt Benno van der Veen op. Rini Kreeft werd formeel interim secretaris en houdt onder andere wedstrijdzaken extern. Mooi was dat de van enkele operaties herstellende John Riksen, eerder secretaris, sinds april vorig jaar weer present was. 

Martin Markering gaat de indeling van de interne competitie regelen. Deze competitie start op maandag 9 september in denksportcentrum De Commanderij in Bennekom. Elke schaker is welkom. Nieuwe leden mogen een maand kosteloos mee doen.

Eén groep Doel van de ALV was vooral ook met een frisse neus het nieuwe seizoen starten. Zo stelde het bestuur, onder leiding van de herkozen voorzitter Teunis Bunt, voor het competitiesysteem opnieuw enigszins aan te passen. Uiteindelijk werd besloten de competitie in één groep te spelen in drie cycli en over totaal 26 ronden. Na 26 ronden komt er een kampioen voor de A-spelers en de B-spelers.

Melden Er wordt telkens om 20.00 uur afgetrapt. Wel is vereist dat de spelers uiterlijk 10 minuten eerder zich in De Commanderij melden. Dat kan ook telefonisch of via een SMS onder nummer 06-23121195 0f 06-51601673.

Naast deze competitie is er een Rapid-competitie. Drie keer worden drie partijen in de voorronde gespeeld, gevolgd door de finale in groepen van zes speler aan het einde van het seizoen.

Competitie indeler Sjoerd de Rave (rechts) huldigde clubkampioen Martijn Pauw

Behalve twee trainingen van IM Herman Grooten, gesponsord door Slothouber Ontwikkelingsmaatschappij B.V. Oosterbeek, zijn er twee toernooien waar de snelschaaktitels van BSV en van Bennekom de inzet zijn.

Toernooien Op zaterdag 7 december is het landelijke AH Bennekom schaaktoernooi. En op maandag 21 oktober het 38e Jeugdschaaktoernooi. Maandag 30 december is het jaarlijkse zogeheten Oliebollentoernooi.

BSV Bennekom gaat opnieuw met een team uitkomen in de landelijke derde klasse. Die start op zaterdag 26 september. In de regionale competitie wordt met drie teams deelgenomen.

Jeugd De jeugdgroep van BSV Bennekom gaat ook op maandag 9 september van start. Nieuwe jeugdleden van circa 6 tot 15 jaar zijn welkom. Zij kunnen meespelen in de competities. De jeugdgroep schaakt altijd op maandagavond van 18.45 uur tot 20.00 uur in gebouw De Commanderij.

Pas beginnende jeugdschakers krijgen les. Voor de iets gevorderde schakers is er schaakinstructie volgens het zogeheten Stappenplan. Hierdoor wordt de speelsterkte stapsgewijs omhoog gebracht.

Belangrijk voor de jeugdleden is hun onderlinge competitie: Spanning en plezier tijdens de partijen, daar gaat het om. Het is mogelijk om een aantal keren mee te doen, zonder meteen lid te worden.

Men kan nadere inlichtingen verkrijgen bij jeugdleider Jan Wouters, telefoon (0318) 41 62 80 of uiteraard in de speelzaal.

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsors
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief