Bestuurswisselingen bij BSV Bennekom tijdens ALV

Hotze Tette Hofstra was het afgelopen seizoen ‘grootverdiener’ bij schaakvereniging BSV Bennekom. Hij werd clubkampioen en kreeg uit handen van scheidend competitieleider Cock Struijk maandag tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) de beker met de ‘grote oren’.

Tijdens de ALV kwam een voorstel op tafel om aan het einde van het seizoen een wedstrijd om de ‘Super Cup’ te spelen. Dus clubkampioen tegen de bekerkampioen. Het leverde meteen de vraag op, hoe het nu moest als Hofstra beide titels zou veroveren. Zoals in afgelopen het seizoen 2014-2015. Daar bleek geen oplossing voor. Wel werd het idee omarmt.

Wageningen

Ook werd Hofstra bekerkampioen en won hij de snelschaaktitel BSV. Die prestaties leverde eveneens tastbaar materiaal op. Vooralsnog is het Rapid kampioenschap de enige titel, die in het afgelopen seizoen aan de neus van Hofstra voorbij ging. Die titel pakte John Riksen. Overigens werd Hofstra ook clubkampioen bij SV Wageningen.

BSV Bennekom kent bij de start bestuurswisselingen. Voorzitter Noel Bovens en jeugdleider Jan Wouters werden bij acclamatie opnieuw voor twee jaar benoemd. Echter keren penningmeester Rene Bakker en competitieleider Cock Struijk niet terug in het bestuur. Respectievelijk Benno van der Veen en Rinus van der Molen volgen hen op.  Secretaris Rini Kreeft trad ook terug, Hij krijgt in John Riksen een opvolger. Kreeft wordt bestuurslid wedstrijdzaken extern en pr-communicatie. Ook blijft hij ledenadministrateur.

Simultaan

Maandag 31 augustus komt internationaal schaakmeester Herman Grooten naar Bennekom om bij BSV een simultaan te geven. De aanvang is 20.00 uur in De Commanderij en iedere schaker/ster is welkom. Graag wel aanmelden via mailadres [email protected] De interne competitie start op maandag 7 september. Bij de jeugd om 18.45 uur en bij de senioren om 19.55 uur. Zie ook www.bennekomsv.nl

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsoren
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief