BSV 2 laat punt liggen tegen de Cirkel 2

Op 21 maart moesten de Bennekomse reserves aantreden tegen de reserves van buurtgenoot de Cirkel. Die stonden tweede en BSV 2 draait wisselvallig, dus dat beloofde een pittige avond te worden.

BSV begon moeizaam. Op bord 1 bereikte kopman Teun Alting niet veel. Tegenstander Willem de Wilde kon ook geen potten breken en dus was remise een logische uitslag. Dick Brehen moet duidelijk nog op gang komen dit jaar. Op bord 4 maakte hij een fout tegen Tom Smit in de opening, verloor een kwaliteit en kon na nog wat tegengespartel de stukken in het welbekende doosje doen.

Toen begon echter het tij te keren. De drie J’s (Jan Wouters, Jaap van Donkelaar en Jan de Jonge) speelde sterke openingen en midden spelen. Op bord 2 won Wouters een kwaliteit tegen Dick Wenning. Wenning opende nog de trukendoos met een wilde afwikkeling, maar Wouters had goed gerekend. Hij behield voordeel en schoof het vervolgens gedecideerd uit. Jaap van Donkelaar won op bord 5 tegen Leo Lukassen wat pionnen en met twee mooie vrijpionnen op de damevleugel speelde hij misschien niet efficiĆ«nt, maar wel effectief naar de winst. Jan de Jong had op bord 6 tegen Stijn Kappers in de opening een pion geofferd, maar stond overweldigend. Hij won een stuk en leek het uit te schuiven, Het stuk deed echter niet goed mee. De Jonge zag de winstweg niet en om erger te voorkomen koos hij voor het halfje.

Dus kwam alles aan op Hans van de Weteringh. Meestal is hij snel klaar, maar deze keer had hij ruim de tijd nodig in zijn partij op bord 3 tegen Egbert Aalbers. In het middenspel had van de Weteringh een paardvorkje over het hoofd gezien, maar het leek er op dat hij met inventief spel een vesting op had weten te bouwen. Aalbers gebruikte het breekijzer op de damevleugel en waarschijnlijk had van de Weteringh met de juiste tegenstoot op de andere vleugel remise kunnen forceren. Hij sloeg met het verkeerde stuk en toen kon Aalbers materiaal ophalen. Een hard gevecht dat voor de toeschouwers een mooi schouwspel opleverde.

Al met al is 3-3 geen slecht resultaat al had er dus wel wat meer in gezeten.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsors
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief