BSV 3 neemt punten mee uit Druten: 2-4

BSV 3 heeft vrijdag de elfde van de elfde in 2011 in Druten met 4-2 van Tornado 1 gewonnen. Een mooie prestatie van de mannen rond teamcaptain Rinus van der Molen.


Terwijl in de grote zaal beneden de carnavalsperiode werd ingeluid moest er op zes borden gezwoegd worden om de punten. Joop de Bruin op het vierde bord was de eerste die het punt binnen haalde. Hij kwam met een pion voorsprong uit de opening en zijn tegenstander bood al snel remise aan. Na overleg met de teamleider werd besloten door te gaan en dit bleek dus goed uit te pakken. Daarna was Ton Suuring op het 5e bord te sterk voor zijn tegenstander. In een degelijk opgebouwde ‘Stonewall’ schoof Ton met wit zijn tegenstander van het bord.

Ook Kees van Dijk speelde vrij gemakkelijk naar een gewonnen eindspel met twee vrijpionnen die door konden lopen. Vervolgens loste Gerhard Bakker zijn problemen goed op door met een combinatie de dame van de tegenstander te ruilen voor een toren en dat bleek ruim voldoende voor het punt. Daarmee was de overwinning al veilig gesteld.

Helaas ging het op de overige twee borden minder goed. Martin Maasse kon nadat de dames van het bord verdwenen en direct daarna weer terugkwamen door promotie van pionnen een eindspel met een pion meer niet houden.
Rinus van der Molen speelde met wit een Schots gambiet maar niet scherp genoeg. Hij hield wel steeds het initiatief maar zijn tegenstander kon met een pion meer zijn verdediging goed op orde krijgen. Nadat de torens waren geruild kantelde de partij. Er verdween nog een pion en de tegenaanval was niet meer te pareren. Einduitslag dus 2-4.
Persoonlijke uitslagen:
Jan de Haas – Kees van Dijk 0-1
John Alblas – Martin Maasse 1-0
Dick Jansen – Rinus van der Molen 1-0
Eddy van de Eeckhout – Joop de Bruin 0-1
Thijs Baken – Ton Suuring 0-1
Jurio Hagen – Gerhard Bakker 0-1

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsors
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief