Tweede team blijft ongeslagen op kop: verlies vierde

Koploper BSV Bennekom 2 heeft in denksportcentrum De Commanderij de wedstrijd tegen Rhenen met 6-2 gewonnen. Echter, anders dan de uitslag doet vermoeden, ging het zeker niet gemakkelijk. Rhenen maakte het op een aantal borden spelers van de thuisclub danig lastig.

Aanvulling: zie uitslagen OSBO op forum Algemeen

Dat gold niet echt voor kopman Noël Bovens. Hij zat tegenover de jeugdige Diederick Vos en al snel belandde het duel in een rustig vaarwater. Remise dus. Ploeggenoten van Bovens moesten er in het vervolg nog heel lang en soms hard voor werken. Zo was Wim Thieme het laatste uit. Tegen Ton Braams stond hij steeds beter. In een toreneindspel waren er ook twee lopers en die zorgden mede voor een fraaie winst.

Even eerder had Cock Struijk zijn ploeg op een 5-2 score gezet. Evenals Gerard Visser van Rhenen had hij een dame en een toren. Lastig, tot Visser in de fout ging. Toen had Garry Dinsbach een moeilijke partij tegen Jan de Jong al beëindigd met een punt. En dat ging vrij regelmatig. Chris van Oosterwijk kwam in een vroeg stadium in het duel met Jan van Laar beter te staan. Toen de Bennekommer ook nog een stuk won, was het pleit beslecht.

Winst boekte ook Jan Wouters. Hij kreeg tegen Jacob de Gooijer twee stukken voor een toren plus pion. Hij moest wel een aanval afslaan. Toen dat lukte was er een stuk en een vrij pion meer. En die pion liet Wouters tot dame promoveren.

Teun Alting stond op bord 8 stukken beter dan René Hovestad. Echter blunderde Alting een kwaliteit weg. Door zetherhaling kon hij nog remise afdwingen. Dat lukte Harry Verhoef niet. Hij had het al moeilijk tegen Daniël van Dam, toen hij onder zware druk in de fout ging. Het betekende de enige Bennekomse nul.

BSV Bennekom 4

Het vierde team ging op bezoek bij Rhenen 2, dat koploper is in klasse 4D. En dat werd geen gemakkelijk avond voor de Bennekommers. Sjoerd de Rave kon tegen Jan Polders al snel de stukken in het doosje doen. Hij gaf zijn dame weg. Jaap Nugteren probeerde het goed tegen Geurt van Veenendaal, maar moest ook het punt inleveren.

Uiteindelijk kwamen er nog twee puntdelingen uit de bus. Op bord 1 hield Sake van der Schaaf tegenstander Gert Baars met wit op remise. En zo’n prestatie leverde op bord 3 met wit ook Dick Breher tegen Wim Schreurs. Uitslag dus 3-1 voor Rhenen 2, dat de kans op de titel daardoor zag stijgen.

Rini Kreeft

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsoren
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief