BSV Bennekom 2 blijft ongeslagen op kop

Het tweede team van BSV Bennekom is ook na de vierde ronde van de externe competitie in 2B van de OSBO ongeslagen op kop gebleven. In eigen huis, denksportcentrum De  Commanderij, werd concurrent Voorster SC 2 met 5-3 geklopt. En dat was nodig, want een andere concurrent, Wageningen 4, won met 5,5-2,5 van Rhenen 1, terwijl ook Schaakmaat 2 met 4,5-3,5 zegevierde over VDS 2.

Aanvulling: onderaan stand van zaken OSBO

Zie ook Ede Stad digitaal

De winst van BSV Bennekom 2 is geen moment echt in gevaar geweest. Gary Dinsbach stond al snel goed en ook op andere borden was geen nadeel te ontdekken. De score werd na een kleine anderhalf uur geopend door Noël Bovens, die met Jeroen Nikkels remise overeen kwam.  Er viel geen eer meer te behalen.

Een klein uur later kwam ook Cock Struijk, tegen Fred Corpeleijn tot eenzelfde resultaat. En na bijna drie uur spelen zette Gary Dinsbach zijn ploeg op voorsprong. Hij hield tegen Guido van Heuvelen in het toreneindspel en pion over. En die promoveerde.

In een rap tempo werd de voorsprong uitgebouwd. Teun Alting had een stuk meer plus aanval en die kon Koen Molewijk niet stuiten: 3-1. En na drie uur spelen voegde Chris van Oosterwijk daar een half punt aan toe. Hij wikkelde tegen Henri Jansen af naar een stelling met evenwicht. Terecht remise dus. Tien minuten later was door het punt van Harry Verhoef de winst in de wedstrijd binnen. Tegenstander Sjoerd Norberhuis moest een kwaliteit geven om mat te voorkomen.

Jan Wouters vocht tegen Jan van Gelder lang voor de winst. Dat lukte echter net niet en de remise was goed voor 5-2. Voorst scoorde tenslotte het enige winstpunt door Tom Molewijk tegen Wim Thieme. Die maakte een foutje in het eindspel en dat werd hem na bijna vier spelen fataal.

BSV Bennekom 2 leidt de dans om de titel nu met acht matchpunten en 19 bordpunten. Volgende wedstrijd: Rhenen op 15 februari 2016 thuis in Bennekom.

Stand

1. BSV Bennekom 2 8-19

2. Wageningen 4 6-20,5

3. De Schaakmaat 2 6-18

4. Edese SV 2 4-16,5

5. Voorst 2 4-14,5

6. VDS 2 3-15,5

7. Schaakstad Apeldoorn 4 1-13

8. Rhenen 1 0-11

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsoren
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief