BSV Bennekom in Arnhem bij ASV 2 onderuit

En weer heeft een team van de Arnhemse Schaakvereniging ASV het eerste team van BSV Bennekom de voet dwars gezet. In de vijfde ronde van de landelijke competitie gingen de Bennekommers tegen de reserves van ASV met 4,5-3,5 nipt onderuit. Met name liet de top bij BSV Bennekom het afweten.

Eerder, in de regionale competitie, had BSV Bennekom bijna jaarlijks grote problemen met teams van ASV. Winnen was er vrijwel nooit bij en vaak was het verlies onverwachts en ook nog nipt. Dat laatste was ook ditmaal in Arnhem het geval tegen de reserves van ASV, die wel compleet aantraden. BSV Bennekom miste Wim Thieme, waarvoor John Riksen speelde. Teunis Bunt was terug van even weggeweest.

BSV Bennekom startte beroerd. Al na negen kwartier was het 1-0 voor de thuisclub. Noël Bovens liet zich terugdringen in de opening, verloor een pion met wat tegenspel. Toen dit werd geneutraliseerd, verdween er ineens een stuk van Bovens van het bord. Hij kon meteen opgeven. En het werd 2-0 door een nederlaag van Martijn Pauw. Een dikke tegenvaller, want het is zijn eerste verlies extern in twee jaar. En nodig was het wellicht niet. Pauw kreeg een klein plusje en een vrije c-pion. Echter ging hij met twee zetten met zijn toren lelijk in de fout en dat was niet te herstellen.

Het tij leek enigszins te keren met een remise van Martin Markering op bord 3. Een prima prestatie van de Bennekommer tegen Richard van der Wel, die ruim 100 ratingpunten meer heeft. Echter verloor na ruim drie uur spelen kopman Hotze Tette Hofstra van Peter Boel. Zijn eerste verlies. En een dure. Het betekende nul punten uit de topborden. Hofstra kwam niet lekker uit de opening, verloor een pion en offerde zijn dame. Te vergeefs. Benno van der Veen scoorde vervolgens een half punt tegen John Sloots. Hij speelde actief met de zwarte stukken en kwam gelijk uit de opening. Na een grote stukkenruil was het pot remise (4-1).

In de drie resteren partijen drie partijen moest BSV Bennekom alles uit de kast halen voor 4-4. Dat zat er uiteindelijk niet in. Wel scoorde John Riksen een mooi punt. Met zwart speelde hij de opening nauwkeurig. Na veel gemanoeuvreer troefde Riksen zijn jeugdige tegenspeler Pieter Verhoef af. Teunis Bunt bereikte vervolgens remise tegen Remco Gerlich. Gezien het ratingverschil ook een goed resultaat. Ed de Beule gaf de stand nog een redelijk aanzien door te winnen van Johan Wolbers. Goed ook voor het zelfvertrouwen. En dat het duel gaf op verschillende momenten vuurwerk. De Beule kwam in een gewonnen eindspel en streek na 79 zetten het punt op.

Zie ook Forum algemeen

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsoren
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief