BSV Bennekom op Vlegeldag

Vlegeldag 2013. BSV Bennekom was zoals gebruikelijk met een schaakkraam weer van de partij. Midden in het zonovergoten centrum bij het carillon, stonden de schaakattributen opgesteld. Borden, stukken, klokken en tien stoelen. Ze werden bemand door BSV-ers, maar vooral ook door belangstellenden.

Zie ook Ede Stad digitaal

Oud en jong schoof de gehele dag aan. Van Amsterdammers tot Bennekommers, die een partijtje schaken zagen zitten. Vaak in het gewone tempo, vaak ook kwam het tot snelschaken. Spectaculair voor het publiek, dat opnieuw met ettelijke duizenden door het Bennekomse Centrum schuifelde. Sommige leden van BSV Bennekom schroomden niet om meer dan een tiental partijtjes af te werken. Ze kregen er geen genoeg van, zeer tot genoegen van het toekijkende publiek. Overigens was ook het oudste lid van de club, Klaus Bodlaender (86), enkele uren aanwezig.

En uiteraard werd er tussen neus en lippen door ook ’les’ gegeven. Daarbij werden talenten ontdekt en vooral de aandacht gevestigd op de clubavond van BSV Bennekom, te weten: maandagavond in De Commanderij. Een foldertje met alle gegevens lag dan ook gereed. Eveneens ontbrak het jaarlijkse schaakprobleem niet. Onder de goede oplossers is een taart verloot. En er waren opmerkelijk veel goede oplossingen, waaruit Maaike Gorissen als winnaar uit is gekomen. Zij is jeugdlid van BSV Bennekom.

Pas tegen zeven uur ’s avond vonden de schakers het mooi geweest. De stukken gingen in de doos.

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archives