BSV Bennekom uitgebekerd in strijd OSBO Cup

Harry Verhoef (links) in gevecht met  Apeldoorner Marco Beerdsen. En er is bekijks genoeg.

BENNEKOM – Op maandag 4 februari waren er twee wedstrijden bij de Bennekomse Schaakvereniging: een bekerwedstrijd en een wedstrijd in de viertallencompetitie.

In de viertallencompetitie speelde het Bennekomse kwartet tegen De Toren 3. Er werd hard gestreden. Aan bord 1 speelde Joop de Bruin actief tegen Peter Koelman. Maar de tegenstander bleef niet afwachten en gaf dynamisch tegenspel. Het werd remise.

KetensDick Brehen had aan bord 2 een lastige avond. Hij speelde tegen Imre Woest. In elkaar geschoven pionnenketens beperkten de ruimte en toen Dick twee foutjes maakte, werd hij afgestraft.

Het viertal (links) klaar voor de strijd

Albert Smit speelde degelijk aan bord 3: hij won een pion en zette druk op de koningsstelling. De tegenstander hield echter netjes alles dicht. Albert probeerde het wel, maar kwam er niet meer door. Een plusremise, maar die telt ook slechts voor een half punt.

Gelijk Jaap van Donkelaar ging er aan bord 4 eens goed voor zitten. Hij had een wat onhandige toren op a2 en het duurde even voordat die bij het spel betrokken was. Maar toen Jaap alle stukken in stelling had, speelde hij het goed en won. Voor de derde keer op rij speelde het viertal gelijk: 2-2.

Bekerstrijd! Rechts BSV Bennekom

Beker De bekerwedstrijd ging tegen Schaakstad Apeldoorn, een sterk team. Aan bord 1 speelde Chris van Oosterwijk zijn geliefde Hollandse verdediging tegen Gonzalo Tangarife Ramirez. Maar die kwam beetje bij beetje beter te staan en uiteindelijk bezweek de stelling van Hris.

Aan bord 2 had Gary Dinsbach met wit het ook lastig, tegen Steven Braun. Die had een merkwaardig zwart paard op a4 staan. Dat leek aanvankelijk een voordeeltje voor Gary, maar hij kreeg meer en meer last van het paard. Uiteindelijk moest ook hij het hoofd buigen.

Gary Dinsbach (links)  kon het niet redden tegen Steven Braun

Schots Gelukkig ging het beter aan bord 3 en 4. Rinus van der Molen speelde een krachtige partij tegen Raymond Jacobsen. Hij opende met het Schots Gambiet en had meer dan genoeg compensatie voor de pion. Witte pionnen op e5 en f4, torens en dame erachter en dan uitbouwen. Rinus deed het vlekkeloos en won.

Harry Verhoef hield aan bord 3 zijn koning lang in het midden en stormde met de pionnen op de koningsvleugel naar voren. Uiteindelijk moest hij toch met de koning naar de open kant. Daar moest hij wel blijven uitkijken voor geniepige matjes door zijn tegenstander, Marco Beerdsen. Verhoef hield in tijdnood het hoofd koel, terwijl zijn tegenstander enkele fouten maakte. Die strafte Verhoef hardhandig af.

Snelschaak 2-2, maar bij een bekerwedstrijd moet er een winnaar zijn. Er werd dus gevluggerd, waarbij Bennekom aan een gelijkspel niet genoeg had. In het snelschaak waren de Apeldoorners echter meer bedreven dan de Bennekomse spelers. Alleen Verhoef won. Schaakstad Apeldoorn bekert verder.

De uitslag van BSV Bennekom – Schaakstad Apeldoorn regulier: 2-2

Chris van Oosterwijk – Gonzalo Tangerife Ramirez 0-1

Gary Dinsbach – Steven Braun 0-1

Harry Verhoef – Marco Beerdsen 1-0 Rinus van der Molen – Raymond Jacobsen 1-0

Snelschaak 1-3

Chris van Oosterwijk – Gonzalo Tangerife Ramirez 0-1

Gary Dinsbach – Steven Braun 0-1

Harry Verhoef – Marco Beerdsen 1-0

Rinus van der Molen – Raymond Jacobsen 0-1

Uitslag viertal

Bennekomse S.V. 1 sv De Toren 3
Bruin de, J. (Joop) 1447 Koelman , P.M. (Peter) 1221 z-w ½ – ½
Brehen , D.J. (Dick) 1482 Woest , I.E. (Imre) 1516 w-z 0 – 1
Smit , A. (Albert) 0 Reulink , R. (René) 1300 z-w ½ – ½
Donkelaar van, J. (Jaap) 1431 Eisma , C.W. (Cesar) 0 w-z 1 – 0
Gemiddelde Rating: 1453 Gemiddelde Rating: 1346 2-2

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsoren
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief