BSV clubicoon Rini Kreeft (80) overleden


Helaas hebben we lange tijd onze website niet kunnen onderhouden. Nu dit weer kan, is een eerbetoon aan Rini natuurlijk het eerste wat we plaatsen

Op dinsdag 9 juni jl. overleed Rini Kreeft, prominent lid en bestuurslid van de Bennekomse Schaakvereniging. Hij werd tachtig jaar.

Tot aan zijn overlijden was Kreeft bestuurslid van de schaakvereniging; hij ging over het secretariaat en over wedstrijdzaken. De club kon hij toen al niet meer bezoeken. Door zijn ziekte (COPD) was hij aan bed gekluisterd. Hij bleef zijn taken echter uitvoeren en pas enkele weken voor zijn overlijden gaf hij aan dat een ander ze moest overnemen.

Voor de Bennekomse Schaakvereniging is hij van onschatbare waarde geweest. Hij bemoeide zich graag met zaken en had daardoor overzicht over zo’n beetje alles, zodat hij velen met raad kon bijstaan. Ook bij het beleid van de OSBO en de competitie-indeling voelde hij zich betrokken. Hij gaf daar graag zijn mening over.

Hij was de drijvende kracht achter het schaaktoernooi in Bennekom, waaraan jaarlijks verschillende Nederlandse en buitenlandse grootmeesters deelnemen. Zijn bedrijf, Kreeft Consultancy, heeft het toernooi tien jaar gesponsord.

In 2019 werd hij door de KNSB uitgeroepen tot schaakvrijwilliger van het jaar 2018. Een afgevaardigde van de bond kwam de oorkonde thuis overhandigen. Rini was zichtbaar aangedaan door de landelijke erkenning.

In zijn maatschappelijk leven was Kreeft op verschillende terreinen actief. Zo werkte hij als journalist voor diverse kranten. Voor de Bennekomse Schaakvereniging verzorgde hij de publiciteit op internet en in diverse plaatselijke en regionale bladen. Zijn vele maatschappelijke activiteiten leverde hem een welverdiend lintje op dat hij met trots droeg

Hij was een markante verschijning, met zijn witte baard, lange haren en grote hoed. Hij had een sterke wil, waardoor hij wel eens botste met mensen, maar waardoor hij ook bijzonder veel voor elkaar gekregen heeft. Bij veel mensen, binnen en buiten de club, had hij een warm plekje in het hart. Hij kon vrolijk zijn en enorm plezier maken, maar hij durfde, zeker de laatste jaren, ook kwetsbaar te zijn.

De Bennekomse Schaakvereniging ontving al snel na het overlijden verschillende condoleances. In een ervan werd hij Mister Bennekom genoemd. Hij was voor velen het gezicht van de club, ook toen hij al niet meer voor iedereen fysiek in beeld was.

De schaakvereniging zal deze beeldbepalende figuur en dit zeer gewaardeerde bestuurslid missen. We wensen Rini’s familie en vrienden veel sterkte toe met het dragen van het verlies.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsors
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief