BSV start nieuw seizoen

De Bennekomse Schaakvereniging BSV zet een punt achter het zomerschaak en start maandag 3 september met het nieuwe seizoen 2012-2013. Omstreeks 20.00 uur worden dan in denksportcentrum De Commanderij de klokken aangezet voor de eerste ronde van de interne competitie. Nieuwe leden zijn welkom.

De afgelopen twee maanden bleven tal van leden actief bij BSV. Gemiddeld schoven in De Commanderij tien tot vijftien schakers aan voor menig partijtje snelschaak. Echter was het afgelopen maandagavond tijd voor serieuzer werk tijdens de jaarlijkse algemene vergadering. Tal van zaken passeerden de revue. Zoals de trainingen in het nieuwe seizoen met ‘’meester’’ Herman Grooten.

Ook werden de behaalde prijzen van het seizoen 2011-2012 uitgereikt. ‘’Grootverdiener’’ was Hotze Tette Hofstra, die vier titels in de wacht sleepte. Hij werd clubkampioen, rapidkampioen, snelschaakkampioen en won de bekerstrijd. Hofstra speelde na afloop van de ALV daarom nog simultaan. Zijn percentage van ruim 90 procent in 11 partijen mocht er zijn. Alleen Noël Bovens, René Bakker en Jaap Nugteren bereikten remise.

Secretaris Rini Kreeft werd door de leden opnieuw voor twee jaar benoemd, evenals wedstrijdleider Noël Bovens. Besloten werd de interne competitie over dertig ronden te laten lopen. Ook is er een titelstrijd in het zogeheten rapidschaak en snelschaken, terwijl daarnaast nog een bekerstrijd wordt gespeeld.

BSV gaat met vier teams deelnemen aan de externe competitie van de Oostelijke Schaakbond. Het eerste team komt uit de promotieklasse en speelt op zaterdag 15 september de eerste wedstrijd uit bij PION 2 in Groesbeek.

Tijdens de Vlegeldag genoot de schaakkraam van de BSV veel belangstelling. Groot en klein konden hun schaakkunsten tonen. Dat deden ze met enthousiasme. Voor sommigen smaakten het naar meer: zij gaven zich op als lid van BSV. Het opgezette schaakprobleem in de vorm van een tweezetter kreeg veel bekijks. Liefst 27 oplossingen werden ingediend, waarvan er negen goed waren. De oplossing was Th6-a6. Na loting ging de prijs, een taart, naar de 10-jarige Stan de Bruin.

BSV schaakt elke maandagavond (rookvrij) vanaf 19.55 uur in Denksportcentrum De Commanderij, Commandeursweg 44 in Bennekom. Nieuwe leden kunnen op elk gewenst moment worden ingepast binnen de interne competitie. Inlichtingen bij secretaris Rini Kreeft, telefoon ( 0318 ) 41 52 45 of maandag in de speelzaal.

De jeugdafdeling start al om 18.45 uur en inlichtingen kunnen worden verkregen bij Jan Wouters, telefoon (0318) 41 62 80 of maandag in de speelzaal. De jeugd komt voor het eerst op maandag 10 september in actie.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsoren
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief