Charlie Zwemstra overleden

Tijdens de wedstrijd Bennekom – PSVDoDo afgelopen zaterdag, kwam Teun Alting met een onthutsend bericht: Charlie Zwemstra is overleden. Charlie (12-12-1933) woonde jarenlang in Bennekom en was vrijwel even zo lang lid van de Bennekomse Schaakvereniging BSV.

De mededeling van Teun kwam bij mij aan als een geweldige dreun, waarvan ik de echte klap pas uren later echt ervaarde. Persoonlijk heb ik hem als een geweldig plezierig mens ervaren. Tal van partijen hebben wij samen gespeeld. Meestal thuis bij hem in zijn bungalow op de hoek van de Middeneng en Bovenweg. Vluggeren tot in de kleine uurtjes. Naderhand zagen we elkaar soms nog even terug bij het Bilderbergtoernooi, waar ik als kijker soms even aan wipte.

Charlie was een sterke speler. Hij werd vier keer kampioen van BSV. Charlie stootte in 1985-1986 Piet van de Laan van de troon, die grossierde in titels. Hij werd ook kampioen in 1986-1987, 1988-1989 en 1989-1990. Ed de Beule, die tussentijds in 1987-1988 de titel opeiste, loste Charlie in 1990-1991 af

Zwemstra maakte ook deel uit van kampioensteam van BSV, dat in 1990-1991 na zestien jaar eindelijk weer kampioen werd in de 2e klasse van de OSBO. Ik mocht teamcaptain zijn en andere spelers in het team waren: Mark van Lelieveld, Chris van Oosterwijk, Teunis Bunt, Ed de Beule en Arie Threels. Het was de start van een mooie periode weer mee doen op een prima niveau.

Moge Charlie rusten in vrede, zoals hij was. Een vredig en heel geweldig sympathieke man!

Onderstaand het artikel gekopieerd van de website van Excelsior in Heemskerk, waar Charlie Zwemstra tot zijn overlijden voor speelde.

Rini Kreeft.

Created on Saturday, 30 March 2013 13:36Frans Koopman

Het speet hem dat hij volgend jaar niet mee kon spelen in de eerste klasse. Dat zei hij twee weken geleden, na gemeld te hebben dat het niet best met hem ging. Hij zei ook dat nader onderzoek moest uitwijzen wat er nog aan te doen viel. Het bewuste inwendig onderzoek leverde complicaties op waaraan hij zaterdag 30 maart is gestorven. Daarmee verliest het kampioensteam een sterke speler, een gerespecteerde en geroutineerde schaker die sinds het seizoen 2006/2007 uitkwam voor Excelsior. Met hem werd het eerste toen kampioen van de tweede klasse C. Charly is 79 jaar geworden. We gaan hem missen.

 

 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsoren
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief