De Zeven Pionnen een maatje te groot voor eerste team Bennekom in SOS

 

Op maandag 7 november trad het eerste team van Bennekom aan tegen de koploper in klasse 1C van de SOS-competitie, De Zeven Pionnen 1 uit Epe. Het werd een mooie strijd, waarbij het Bennekomse team het niet kon bolwerken tegen de gasten.


Het was tegen half 11 voordat de eerste beslissing viel. Aan bord 5 deelden Teunis Bunt en Henk Abels het punt. Bunt had de hele partij zijn best moeten doen om de stelling gelijk te houden en toen zijn tegenstander remise aanbood, nam hij dat ook graag aan. Even later speelden aan bord 7 Gary Dinsbach en Dirk van de Maarel remise. Na een middenspel waarin Dinsbach wel beter had gestaan kwamen de spelers terecht in een eindspel waarin beiden een toren hadden. Dinsbach had nog pionnen en van de Maarel een paard. Dat bleek uiteindelijk remise te zijn.

Ook Chris van Oosterwijk en Bartelo Oegema aan bord 6 kwamen niet verder dan remise. Ze hadden een gecompliceerde stelling, met weinig manoeuvreerruimte en toen was het delen van het punt de veilige optie.
De vierde remise was het resultaat bij bord 3, tussen Ed de Beule en Guido de Romph. De spelers deden hun best, maar kwamen uiteindelijk niet verder.

Misschien wel de mooiste partij werd gespeeld aan bord 2, tussen Martijn Pauw en Sander Wissink. Nadat Pauw e4-e5 had gespeeld kwam de partij in zeer tactisch vaarwater, waarbij de spelers elkaar dwongen het beste uit zichzelf te halen. Toen zwart door een lange rokade zijn loper op b7 kon dekken, stond hij waarschijnlijk wat beter. Het bleek genoeg om het punt binnen te halen.

Aan bord 1 leek Martijn Bakker lang aan de winnend hand. Met f5-f4! had hij de witte koningsstelling danig aangetast. Luuk de Ruyter bleef echter nauwkeurig verdedigen en uiteindelijk moest Bakker genoegen nemen met remise.
Jan Wouters had aan bord 8 zijn best gedaan tegen David Hovanissian. Wouters was een pion kwijtgeraakt, maar speelde actief. Uiteindelijk kon hij het toch niet bolwerken.


Aan bord 4 speelden Harry Verhoef en Dries Elskamp een boeiende partij. Na Df5 leek Verhoef goed te staan, maar Elskamp had een listig aftrekschaakje in de stelling gevlochten, waarna Verhoef een pion moest inleveren. Er kwam een moeilijk eindspel op het bord, waarin wit wat pionnen pionnen moest inleveren. Uiteindelijk werd het remise.


Daarmee werd de uitslag 3-5. De Zeven Pionnen blijft op kop staan, Bennekom zakt van de tweede naar de derde plaats. Op 7 december wordt de derde ronde gespeeld: uit in Arnhem tegen ASV.

Ook intern werden er vier partijen gespeeld. John Riksen en René Bakker speelden een boeiende partij, die uiteindelijk remise werd. Jaap van Donkelaar ging in betere stelling door de vlag tegen Micheal Issa, Jan de Jonge en Sake van der Schaaf deelden het punt. Hans van de Weteringh schoof de partij tegen Dick Brehen snel naar een eindspel dat hij uiteindelijk won.

 

Volgende week staat de tweede ronde van de beker op het programma

 

Rating
 
Rating
  Bakker, M.H. (Martijn) 2051   Ruijter de, L. (Luuk) 2183 ½ – ½
  Pauw, M.R. (Martijn) 2004   Wissink, S. (Sander) 1984 0 – 1
  Beule de, E.C.A. (Ed) 1925   Romph de, J.G. (Guido) 1907 ½ – ½
  Verhoef, H.A. (Harry) 1758   Elskamp, D. (Dries) 1763 ½ – ½
  Bunt, T. (Teunis) 1892   Abels, H.A. (Henk) 1842 ½ – ½
  Oosterwijk van, C.G. (Chris) 1772   Oegema, B. (Bartelo) 1751 ½ – ½
  Dinsbach, G. (Gary) 1790   Maarel v.d., D.A. (Dirk) 1575 ½ – ½
  Wouters, J.T.M. (Jan) 1701   Hovanissian, D. (David) 0 0 – 1
  Gemiddelde Rating: 1862   Gemiddelde Rating: 1858 3-5

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsors
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief