Powered by Max Banner Ads 

Derde team met hard werken langs jeugd De Toren

Met de 6-0 zege op de jeugd van De Toren 7, lijkt erop dat het een makkelijke avond was voor het derde team. Echter, dat was geenszins het geval. Alleen de partijen van Kees van Dijk en Rinus van der Molen waren snel beslist.

Zie ook Forum Algemeen

Nadat Kees in een Franse opening snel een pion veroverde, dacht zijn tegenstander Frank van Wijngaarden met een mataanval de partij te kunnen beslissen. Alleen zag hij niet de combinatie van Kees, waarmee hij een stuk verloor en vervolgens de partij. Rinus van der Molen speelde met wit tegen Yaron Huberts een Spaanse opening, die door zwart niet goed behandeld werd. Na het verlies van twee pionnen en een paard, bleef zwart zich moedig verdedigen, maar dat was tevergeefs.

Imre Woest kon het tegen Gerhard Bakker lang volhouden. Totdat Imre bij een aanval van dame met loper op de koningsstelling een belangrijke pion verloor. Daarna was het snel gebeurd. Joop de Bruin en Mark Bakker kwamen in een lastig eindspel met loper en paard met enkele pionnen terecht. Joop omzeilde steeds de tussen schaakjes van het paard en veroverde enkele pionnen. Nadat Mark uiteindelijk had opgegeven, verzuchtte Joop: “oef”.

René Bakker moest tegen Mika Rutjes tot het gaatje. Na een tactisch lastig middenspel, wat René veel tijd kostte, kon hij een vrijpion creëren. Met minder dan een minuut op de klok promoveerde die tot dame en was het gebeurd.

Jaap van Donkelaar keek tegen Thijmen Terpstra na een uur spelen tegen een achterstand van een kwaliteit aan en een doorgebroken vrijpion. Maar zoals we Jaap kennen, wordt hij dan juist sterk. Hij kon met het paard de vrijpion ontmantelen en zelf met een pion doorbreken.

Rinus van der Molen 

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archives