Derde team onderuit tegen koploper De Cirkel 2

Het derde  team van BSV heeft zijn meerdere moeten erkennen tegen  koploper De Cirkel 2. De uitslag van 1,5-4,5 doet vermoeden dat het krachtsverschil groot was, maar dat was toch niet zo.

Kees van Dijk accepteerde in een mindere stelling een remiseaanbod. Teamleider Rinus van der Molen liet in het middenspel  een paard te ver doordringen op de damevleugel en verloor een pion. De druk werd te groot en er gingen nog twee pionnen verloren, zodat verder spelen weinig zin meer had.

Jaap Nugteren kreeg met zwart een  betere stelling , waarbij de witte koning midden op het bord terecht was gekomen. Maar hij moest kwam voor de keuze: pionverlies of eeuwig schaak. Dat werd dus remise.  Jaap van Donkelaar zag met wit na een hevige strijd twee verbonden pionnen gesteund door de torens doordringen richting zijn koning en moest capituleren.

Met wit bouwde Rene Modderkolk een gewonnen stelling op, maar op het moment dat hij dacht dit te verzilveren door de loper te slaan, liet hij zijn pion op h6 ongedekt. Zwart nam met die pion zijn dame en met schaak. Rene kon niet anders dan eeuwig schaak toestaan en moest daarna zijn teleurstelling verbijten.

Teun Alting liep met twee zwarte pionnen, gesteund door een machtig paard, ver door op de koningsvleugel. Maar wit verdedigde zich tot het uiterste. In tijdnood ging er iets mis met het noteren. Dit verstoorde enigzins de concentratie bij Teun, want hij nam een vergiftigde pion met zijn toren. Die ging prompt verloren door een schaakzet met het witte paard.

Uitslagen

Bennekom 3                – De Cirkel 2                          1½- 4½

1. Dijk van Kees –  Groot de Hans                                                   ½- ½

2. Modderkolk,R.A.G.(René) – Zee,B.(Ben)                                 ½- ½

3. Alting,T.J.(Teun)       – Bootsman,A.J.(Albert)                      0- 1

4. Molen van der,M.(Rinus) – Akker van den (Herman)         0- 1

5. Nugteren,J.(Jaap)       – Wijngaart van der,P.(Peter)           ½- ½

6. Donkelaar van,J.(Jaap)  – Smit,T.(Tom)                                   0- 1

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archives