Derde team start met zege op Wageningen 6

Met een overtuigende  4,5-1,5 overwinning op Wageningen 6, heeft BSV Bennekom 3 de eerste punten binnen gehaald in het nieuwe seizoen.

Onderaan enkele foto’s

Het eerste halve punt werd door Noud Vromans gescoord op het tweede bord. Met wit speelde hij een Caro-Kann opening tegen Gerben Kets. Die verdedigde attent en nam het initiatief over. Door herhaling van zetten moest Noud voorkomen dat de zwarte dame zijn stelling binnen zou komen. Verlies van pionnen zou dan het gevolg zijn geweest.

Martin Maasse speelde met zwart een degelijke partij en haalde koelbloedig het hele punt binnen. Kort daarna ging het mis bij Jaap Nugteren. In een dame-gambiet speelde hij met zwart dreigend de dame naar a5, maar kon hij niet doortasten. Hij speelde de dame met enkele zetten weer terug en dit gaf Jan Willem Koekebakker de gelegenheid om de aanval over te nemen. Hij kon na ruil van de lichte stukken toe te slaan: 1,5-1,5.

Op het eerst bord bereikte Teun Alting met zwart vanuit de Franse McCutcheon opening al in het begin materieel voordeel. Hij kreeg liefst vier pluspionnen. Alting gaf achteraf toe dat hij eigenlijk een beetje te gretig was, want hij gaf daarmee de witspeler wel veel meer speelruimte. Het kostte dus toch nog wat zetten en tijd voordat hij zijn voordeel kon omzetten in een vol punt.

De teamoverwinning werd vervolgens door captain Rinus van der Molen veilig gesteld. Ondanks een onnauwkeurig gespeelde Siciliaanse opening, bereikte hij met wit een overwicht. Hij rokeerde lang, maar zwart dreigde daarna op de halfopen c-lijn met dame en toren in te slaan. In plaats daarvan nam zwart met de dame een giftige pion op g2. Na een torenzet op g1, was de keuze dameverlies of mat in twee. Daarop gaf zwart met nog enkele minuten op de klok maar op: 3,5-1,5.

Jaap van Donkelaar had toen al een winnende stelling op het bord, maar moest nog wel opletten op enkele venijnige dreigingen. Hoewel hij nog maar enkele minuten bedentijd had, loste Jaap het goed op en won. Eindstand: 4,5-1,5.

  BSV Bennekom 3          – Wageningen 6                 4½ – 1½ 

1. Alting,T.J.(Teun)       – Bus,W.M.(Wouter)             1  – 0

2. Vromans,A.A.M.(Noud)    – Kets,G.A.(Gerbert)           ½  – ½

3. Maasse,M.(Martin)       – Vegter,L.J.(Leen)            1  – 0

4. Molen van der,M.(Rinus) – Bolck,M.J.(Marius)           1  – 0

5. Nugteren,J.(Jaap)       – Koekebakker,J.W.(Jan Willem) 0  – 1

6. Donkelaar van,J.(Jaap)  – Fischer,J.(Jos)              1  – 0

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archives