Dikke nederlaag reserves BSV Bennekom tegen Velp

Hebbes, riep Erika Belle van schaakvereniging Velp luidkeels in denksportcentrum De Commanderij, afgelopen maandagavond laat. En met een krachtige mep sloeg zij de toren van tegenstander Harry Verhoef van BSV Bennekom 2 van het bord. De Velpse had flink wat minuten in tijdnood de aanvalsgolf van de Bennekommer weerstaan, maar stond niet goed meer. Tot het moment waarop Verhoef de toren op een verkeerd veld plantte.

Het winstpunt voor Belle bepaalde de eindstand op 2,5-5,5 voor Velp! Een dikke nederlaag voor BSV Bennekom 2. Het weggeven van de toren door Verhoef was illustrerend voor de slecht verlopen avond voor de Bennekommers. Zij wilden wel, maar op tal van borden lukte weinig of niets. Met name aan de topborden ging het ditmaal mis.  Daar werd slechts één remise gescoord. Dat op de overige vier borden nog twee punten uit de bus rolde, kon dat beroerde resultaat niet goed maken.

In de loop van de wedstrijd werd duidelijk dat BSV Bennekom een zware avond tegemoet zou gaan. Al na krap twee uur spelen was het 0-1. Hans van de Weteringh raakte tegen Rik Tichelman een loper kwijt en dat betekende een nul. Jan Wouters maakte dat nog weer goed. Hij bestookte de koning van Brent van Dusseldorp met veel stukken.  Teveel, want de monarch viel om.

Met dit punt had echter de thuisclub het kruit wel verschoten. Chris van Oosterwijk gaf een pion weg tegen René Kniest en verloor. Ook de moedige pogingen van Teunis Bunt om meer dan remise te bereiken werden door Martijn Boele vol de grond in geboord. En op bord 1 slaagde Wim Thieme er niet in om tegen Jan Schadd meer dan remise te scoren.

Gary Dinsbach kwam vervolgens na knap vechtwerk tegen Hans van Capelleveen eveneens tot een puntdeling. En dat resultaat behaalde René Bakker tegen Eric de Winter. Daarmee kreeg Bakker wellicht te weinig.  Het halfje betekende voor Velp de winst in de wedstrijd: 2,5-4,5. En toen volgde  de klap van Belle, die dolblij huiswaarts trok. Evenals Velp, dat door de winst in de eerste klasse B OSBO uit de gevaarlijke hoek kroop.  Terwijl BSV Bennekom 2 zich zelf door het verlies verder in de nesten werkte.

 Verslag website Velp

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsoren
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief