Thijs  van Dam wint jeugdschaaktoernooi Bennekom

De boomlange Thijs van Dam ontving van jeugdleider Jan Wouters zijn prijs. Op de achtergrond kijkt medeorganisator Hotze Tette Hofstra toe

BENNEKOM  – Thijs van Dam van  club ‘de Pionier uit Hellevoetsluis, heeft de 38e editie  van het jeugdschaaktoernooi in Bennekom  gewonnen. Hij scoorde honderd procent en bleef ook tegen  Micheal Issa uit Bennekom, de nummer twee, overeind.

Op de eerste dag van de herfstvakantie meldden 40 enthousiaste jonge schakers uit de omgeving zich in denksportcentrum ‘de Commanderij’ om met elkaar te strijden om de prijzen. Zij werden ingedeeld in groepen van acht naar speelsterkte en speelden vanaf 13 uur zeven partijen met een bedenktijd van 15 minuten per persoon per partij. Bij iedere groep was een begeleider, die er voor zorgde dat alles in goede banen liep. Om 16.45 uur waren alle partijen gespeeld en konden de prijzen worden uitgereikt.

Thijs van Dam aan zet

De eerste groep (groep A) werd glansrijk gewonnen, met zoals gezegd een 100% score, door Thijs van Dam. Hij komt uit Stellingdam en grossiert in het winnen van toernooien.  Zondag won Van Dam ook in Capelle.

De Bennekomse schaker Micheal Issa (5 punten) werd in deze groep tweede en ook de derde plaats was voor  een Bennekommer: Johan Hoksbergen (4½ punten). De vierde prijs ging naar Nastor Shirokov uit Ede.

Thijs van Dam (links) won ook van concurrent Micheal Issa

 In groep B werd de eerste prijs gewonnen door Fleur Westerhof uit Doetinchem met 6½ punten, gevolgd door Jonathan Karels (Ede) met 5½ punten. In groep C werd Michael Grigorjan uit Wageningen de winnaar met 5½ punten, terwijl in deze groep de Bennekomse schaker Maxim Huirne met 4 punten vierde werd. In deze groep vielen de Bennekommers Philip Gabbert en Fidel Issa net buiteen de prijzen.

 In groep D won Edo Hustinx uit Haarlem met 6 punten met overmacht de eerste prijs. Bij de groep van de jongsten (groep E) waren er drie met de hoogste score (5 punten) en na onderlinge barrage ging de eerste prijs naar Tara van Kampen.

Om 17.15 uur gingen de jonge schakers met hun vele begeleiders met een goed gevoel naar huis, evenals de organisatoren!

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsoren
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief