Eerste bekerronde BSV kent weinig verrassingen

De BSV beker kent dit jaar een nieuwe opzet en dat was wel een verrassing voor sommige leden die niet helemaal opgelet hadden tijdens de ALV. Er wordt dit jaar gespeeld volgens het zogenaamde Champions League formaat waarbij er eerst een voorronde in poules van vier (of drie) wordt gespeeld, waarna in de tweede helft van het seizoen een knock-out fase de beslissing zal brengen.

De opkomst was goed. Maar liefst 7 van de 9 geplande wedstrijden konden gespeeld worden en Martin Markering en Harry Verhoef speelde intern omdat ze beide oneven in hun groep waren, Zoals gezegd waren er weinig verrassingen met uitzondering misschien van de wat gelukkige winst van René Bakker tegen Gary Dinsbach. Deze partij, die als één van de laatste eindigde was lang dynamisch gelijk. Bakker had druk en investeerde een kwaliteit. Dinsbach verdedigde lang goed en meer dan remise had jet niet mogen opleveren totdat Dinsbach in de late uurtjes in de fout ging.

Snel klaar was Martijn Bakker die met zwart tegen Hans van de Weteringh wat minder uit de opening leek te komen, maar toen de laatste zijn koning wat op de tocht zette dirigeerde bakker al zijn stukken naar de witte monarch en restte deze niets anders dan in een matnet te vluchten. Ook snel klaar was Jan Wouters tegen Jaap van Donkelaar. Er leek niet veel aan de hand totdat Wouters met een batterij torens de zwarte stelling binnenwandelde. Dat leverde materiaal en de winst voor Wouters op.

Iets langer hield Dick Brehen het vol tegen Martijn Pauw. Brehen kwam met wit niet eens zo slecht uit de opening, maar een fout leverde Pauw een kwaliteit op, Toen Brehen mat achter de paaltjes overzag, was het ineens afgelopen. Sjoerd de Rave bouwde zijn partij keurig op tegen Teunis Bunt. Deze klaagde dat zijn stukken niet samenwerkte, maar ook hier maakte een fout snel een einde aan de aspiraties van de Rave. 

Het langst hielden John Riksen en Chris van Oosterwijk het uit, Zoals altijd bleek van Oosterwijk een taaie tegenstander voor Riksen. Pas in het diepe toreneindspel ging het mis voor van Oosterwijk. In de interne won Harry Verhoef wat verrassend van Martin Markering. Markering offerde met g4 frivool een pion, kreeg druk en leek een en ander terug te winnen. Verhoef verdedigde secuur en in de tijdnood van Markering wist hij deze voor dusdanige problemen te stellen dat deze de ene na de andere pion verloor en met luttel seconden op de klok de vlag streek.

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsors
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief