Eerste nederlaag schaakteam Bennekom in regio

In de derde ronde van de regionale competitie zou het team van de Bennekomse Schaakvereniging voor het eerst serieus getest worden en wel door SC Zeist. Dat liep niet goed af voor de Bennekommers.

In het begin leek het goed te gaan: Harry Verhoef ging aan bord vier voortvarend van start. Hij won een pion en bezorgde zijn tegenstander een mindere stelling. Hij raapte nog een pion op, waarna zijn tegenstander een wanhoopsoffer bracht dat niet opleverde: 1-0.

Aan bord 7 speelde Teun Alting een degelijke partij, waarin hij misschien iets beter kwam te staan, maar hij vertrouwde het dubbeltoreneindspel niet genoeg om door te spelen.

Gary Dinsbach had aan bord vijf toen al het betere van het spel: kwaliteit meer en veel druk. Dat leverde een punt op.

Vlak daarna twee remises: van Chris van Oosterwijk, die een vreemd gambiet tegen kreeg, maar netjes zijn stelling gesloten hield, zodat zijn tegenstander niet verder kwam en van Noël Bovens aan bord drie. Die had een gezonde pion gewonnen, maar dat bleek niet genoeg voor de winst. 3,5 – 1,5 voor Bennekom en daarna ging het mis.

Aan bord 1 had John Riksen gedacht tegenspel te krijgen toen hij zijn paard gaf voor twee pionnen, maar zijn tegenstander toonde aan dat dat niet zo was. Aan bord 8 leek Jan Wouters te gaan winnen, maar hij vergat zijn klok in te drukken, waarna hij verloor door tijdsoverschrijding.

Bij de stand 3,5 – 3,5 worstelde alleen Teunis Bunt nog aan bord 2. Hij had niet de juiste variant gekozen in de opening, maar was in een eindspel terechtgekomen dat misschien nog houdbaar was. Het loperpaar van zijn tegenstander bleek echter sterker dan het paard en de loper van Bunt, zeker nadat hij zijn paard op een ongunstig veld plaatste. Ongetwijfeld zijn er remisekansen geweest, maar Bunt wist ze niet te grijpen.

Bennekom verloor dus, met 3,5 – 4,5. ‘We hebben geluk gehad,’ zei de teamleider van Zeist. Wat telt, zijn uiteindelijk de punten en die nam Zeist mee naar huis. Op vrijdag 10 januari staat Bennekom een nog grotere uitdaging te wachten: de uitwedstrijd tegen het nog sterkere team uit Laren.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Sponsors
Schaakprobleem
2700chess.com for more details and full list
Polls
Categorieen
Archief